Közélet

Tavaszi nagytakarítást tart a környezetgazdálkodás

Tavaszi nagytakarítást tart a környezetgazdálkodás

2011. március 25., péntek
Tavaszi nagytakarítást tart a környezetgazdálkodás

A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit gőzerővel vettette bele magát a tél okozta maradványok eltakarításába (a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Csongrád Megyei Igazgatóság és a Szegedi Vízmű Zrt. segítségével) már februárban, abban bízva, hogy nem lesz már több hó - írja a kft. sajtóközleménye.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Csongrád Megyei Kirendeltsége a munkálatokhoz a környezetgazdálkodási kft. rendelkezésünkre bocsájtotta munkagépét, így már 2011. február 21-én este megkezdték az utak rendbeszedését a Dorozsmai úton a Budapesti út elágazásától az Izabella híd felé vezető útszakaszon, majd 2011. február 22-én és 23-án a takarítási munkálatok folytatódtak. A munkákhoz a társaság biztosított: 3 konténeres tgk.-t 5 köbméteres konténerrel, 2 db rakodógépet, 1 db nagy teljesítményű seprőgépet és 10 fő kézi erőt. Tisztává varázsolták az utat a padka szélétől. A padka magasságán túlnyúló, felgyülemlett földet munkagéppel letolták, majd el is szállították, felsöpörték. Az elszállított kőzúzalék és por 125 m³ volt, ez mindössze 2.4 km-nyi területet jelent. Ez mind az előző év termése! 2011. február 24-én hajnali 2 órakor újabb égi áldás érkezett és felvonultak a környezetgazdálkodás téli síkosságmentesítő gépei. Újraszervezték a programot és várták az újabb napsütést és persze a kölcsön kapott munkagépet. Ezalatt megkezdték a fűnyíráshoz a gépek előkészítését, hisz az is lassan esedékes lesz, hogy a parkokat rendezzék, illetve megkezdődött a vizekben a szúnyoglárva-figyelés, -mintázás. Az időjárás-előrejelzés alapján a jövő héten, egészen pontosan március 28-tól a megkezdett munkálatokat ismét tudják folytatni. Természetesen ezzel párhuzamosan a társaság kezelésébe tartozó utak tisztán tartása sem maradhat el, melyet seprűs gépekkel az alább olvasható ütemterv alapján végeznek folyamatosan. A társaság igyekszik minél kisebb zavart okozni munkálataikkal városszerte, így nappal és éjszaka a szükséges mértékben lezárt útszakaszok között teszik, amit tenniük kell.

Gépi Úttakarítás éjjel/nappali hetes ciklusa

NAPPAL

HÉTFŐ: Budapesti krt. és a Körtöltés között, Csap u. Belváros (Kárász u., Széchenyi tér stb.) KEDD: József A. sgt. és a Budapesti krt. között Belváros (Kárász u., Széchenyi tér stb.) SZERDA: Csongrádi sgt. és a József A. sgt. Között Belváros (Kárász u., Széchenyi tér stb.) CSÜTÖRTÖK: Kossuth L. sgt. És a Csongrádi sgt. között Belváros (Kárász u., Széchenyi tér stb.) PÉNTEK: Alsóváros és Móraváros, Belváros (Kárász u., Széchenyi tér stb.) SZOMBAT: - VASÁRNAP: -

ÉJSZAKA

HÉTFŐ: Tisza L. krt., III. körút, Újszeged KEDD: Sugárutak, a Tisza L. krt. és a Nagykörút között, Fő fasor, a Tisza L. krt és a Nagykörút között, a Boldogasszony sgt.-tól a Kálvária sgt.-ig SZERDA: a Tisza L. krt. és a Nagykörút között, a Kálvária sgt.-tól a Kossuth L.sgt.-ig,valamint a Mars tér környéke CSÜTÖRTÖK: Tisza L.krt., III. körút, a Tisza L. krt és a Nagykörút között, a Kossuth L. sgt.-tól a József A. sgt.-ig PÉNTEK: Sugárutak, a Tisza L. krt. és a Nagykörút között, Fő fasor. A Tisza L. krt. és a Nagykörút között, a József A. sgt-tól a Felső Tisza-partig, Újszeged. SZOMBAT: Kisbelváros VASÁRNAP: Kisbelváros

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.