Sport

Rövid pályás gyorskorcsolya: nincs magyar érem a vb-n

Rövid pályás gyorskorcsolya: nincs magyar érem a vb-n

2011. március 14., hétfő
Rövid pályás gyorskorcsolya: nincs magyar érem a vb-n

Nem termett babér a magyar rövid pályás gyorskorcsolyázóknak a sheffieldi világbajnokságon, egyik távon sem sikerült még csak döntőbe sem jutnia egyik indulónknak sem.

Előbb az 1500 méteres remények szálltak el pénteken, miután

Heidum Bernadett

egyedüli magyarként, futamában második helyet elérve továbbjutott a negyeddöntőből, azonban a legjobb 18 között öt vetélytársából csak egyet tudott megelőzni, így összességében a 15. helyen zárt. Az egyaránt a negyeddöntőben búcsúzott magyarok közül a Szegedi Korcsolyázó Egyesület versenyzője,

Lajtos Szandra

20., a férfiak mezőnyében klubtársa,

Oláh Bence

26., míg

Burján Csaba

29. lett. Szombaton 500 méteren városunk gyorskorisai közül legjobb magyarként Lajtos Szandra teljesített. Lajtos a negyeddöntőig jutott, miután a selejtező első körében - akárcsak Heidum - futamából másodikként jutott tovább, majd az újabb fordulóban Bernadett negyedik, míg Szandra harmadik lett, s utóbbi jó idejével a legjobb 16 közé került. A negyeddöntőben aztán utolsóként, azaz negyedikként haladt át a célvonalon, így végül a 15. helyen végzett. Heidum végül 21. lett. A férfiaknál Oláh és Burján az első körben búcsúzott 500-on, előbbi 33., utóbbi 41. helyen végzett. Vasárnap 1000 méteren mindhárom magyar kiesett már a selejtezőben. Lajtos és Burján futamában harmadikként, Oláh pedig ötösében utolsóként búcsúzott, míg Heidum nem állt rajthoz. Végül a férfiak 50 fős mezőnyében Burján a 29., Oláh a 44. lett, míg a nők 42 nevezője között Lajtos a 22. helyen zárt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.