Közélet

Orbán: Magyarország rendet és biztonságot akar

Orbán: Magyarország rendet és biztonságot akar

2011. március 6., vasárnap
Orbán: Magyarország rendet és biztonságot akar

Orbán Viktor szerint Magyarország rendet és biztonságot akar. A miniszterelnök 1800, próbaidőre kinevezett tiszthelyettes rendőrnek vasárnap azt mondta: az ország sokat vár tőlük, és becsületes, eredményes munkájukért ők is sokat várhatnak hazájuktól.

A budapesti Hősök terén esküt tevő próbaidős tiszthelyettesek előtt a kormányfő rámutatott: mindig felemelő olyan fiatalokat köszönteni pályakezdésük alkalmából, akik hazájuk fegyveres szolgálatát választották hivatásul. Szavai szerint a mostani eseménynek az ad különleges rangot, hogy a tiszthelyettesek a legnehezebb és legszebb időszakban kezdik meg hivatásukat, abban az évben, amikor Magyarország megújul. Kijelentette: mindazoknak, akik szeretik a hazájukat, itt akarják leélni az életüket, itt akarnak biztos jövőt a gyermekeiknek, együtt, összefogva kell visszarántaniuk az országot a szakadék széléről. "Hazánk a szakadék szélén egyensúlyozik: gazdasága legyengült, feje búbjáig eladósodott, a tisztességes munkának még nincs becsülete, a családok tekintélyes része még szegény és napi megélhetési gondokkal küzd, a bűn felszaporodott, és még nyitva áll a züllés mélységei felé vezető út" - fogalmazott

Orbán Viktor

, hozzáfűzve: Magyarország megújulásért kiált, rendet és biztonság akar. "A hazának ma égető szüksége van önökre. Sokat is várunk önöktől. És a becsületes, eredményes munkáért önök is sokat várhatnak a hazájuktól. Most az önök szakmája is átalakul. Az átalakulás lezárultával az önök helyzete, erkölcsi, anyagi megbecsülése, életszínvonala jelentősen meghaladja majd a jelenlegit" - mondta a miniszterelnök a próbaidős tiszthelyetteseknek. Elmondta: új rendőrgenerációt indítanak útjára, és reményét fejezte ki, hogy munkájuk beépül "a most újjászülető, erős, gyarapodó, önbizalmát és önbecsülését visszanyerő Magyarország jövőjébe". Orbán Viktor végül köszönetet mondott a próbaidős tiszthelyettesek tanárainak és szüleinek, munkájukhoz pedig sok erőt, jó egészséget és Isten áldását kívánta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.