Sport

Nemzetközi műkorcsolya- és jégtáncverseny Szegeden

Nemzetközi műkorcsolya- és jégtáncverseny Szegeden

2011. március 3., csütörtök
Nemzetközi műkorcsolya- és jégtáncverseny Szegeden

Több mint 10 éve volt utoljára a múlt hétvégihez hasonló műkorcsolya- és jégtáncverseny Szegeden, a lényeges különbség, hogy ezúttal nemzetközi rendezvénynek adott otthont a műjégpálya.

A február 26-án megrendezett Napfény Kupára 40 műkorcsolyázó, és 8 jégtánc páros nevezett. Kilenc egyesület műkorcsolya és jégtánc szakágának versenyzői vettek részt a versenyen, Magyarország egész területéről, Budapestről, Debrecenből, Székesfehérvárról, Miskolcról és Szegedről, valamint a határon túlról, Szerbiából, Szabadkáról és Újvidékről. A szervezők köszönetet mondtak a Szerb Korcsolyázó Szövetségnek, mely megtisztelte a rendezvényt azzal, hogy műkorcsolya- és jégtáncbírókat delegált a versenyre, melyen műkorcsolyában kilenc, jégtáncban 4 korcsoport indult. A szegedi ICE-TEAM Műkorcsolya és Jégtánc Sportegyesület jégtáncosai összesen 2 arany, 3 ezüst érmet szereztek. A szervezők elmondták, a résztvevők nagyon jól érezték magukat, s szeretnének jövőre is részt venni a Napfény Kupán. A verseny döntnöke, a bírói küldöttség vezetője, a verseny szervezését és lebonyolítást, valamint a nagyszámú versenyzői létszámot tekintve a Napfény Kupát kiválónak minősítette, és arról nyilatkozott, hogy erről a Magyar Korcsolyázó Szövetségnek is beszámol.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.