Sport

Szenzációs Szeged: nem bírt a Lokomotiv Moszkva a KITE-vel! + VIDEÓ, FOTÓK

Szenzációs Szeged: nem bírt a Lokomotiv Moszkva a KITE-vel! + VIDEÓ, FOTÓK

2011. március 4., péntek
Szenzációs Szeged: nem bírt a Lokomotiv Moszkva a KITE-vel! + VIDEÓ, FOTÓK
A KITE-Szeged pénteken a Telki Edzőközpontban az orosz sztáregyüttes, kétszeres orosz bajnok, ötszörös kupagyőztes, kétszeres szuperkupa-győztes Lokomotiv Moszkva ellen játszott felkészülési mérkőzést. Nagyszerűen helytállva, 0-0-s döntetlent ért el a KITE-Szeged.

Felkészülési labdarúgó-mérkőzés:

Lokomotiv Moszka - KITE-Szeged 0-0. Telki Edzőközpont. Lokomotiv Moszkva: Amelcsenko - Szmolnyikov, Ozdojev, Durica, Nahusev, Torbinszkij, Idricsics, Ivanov, Poloz, Mincsenkov, Marjenics. Cserék: Burlak, Gomelko, Siskin, Ilics, Loszkov, Glusakov, Ignatyev. Vezetőedző: Jurij Krasznozsan. KITE-Szeged: Belecan - Varga, Kazán, Saulic, Gellér, Kulacsik, Brinszky, Bernáth, Batik, Laczkó, Elvis. Cserék: Gahwagi, Czibere, Nagy A., Ifj. Major, Balogh, Huszárik, Tímár. Vezetőedző: Major László. A mérkőzés nagy részében, 70-80 százalékában az orosz elitcsapat birtokolta a labdát. A rendkívül képzett, gyors játékosokból álló Moszkvát a Szeged precíz védekezéssel semlegesítette. A játékbeli tudást a KITE erejével pótolta, végig bírták az iramot, igaz, a vendégcsapat az alapozó időszakának csak az elején tart. A kék-fekete-zöldeknek mindkét félidőben volt egy-egy nagy helyzetet adó kontratámadása, a meccs legnagyobb lehetőségét Huszárik hagyta ki. A csatár egy jobboldali beadás után közelről, mintegy három lépésről pörgetett kapura, amit a Lokomotiv portása, a csereként beállt fehérorosz Artyem Gomelko nagy bravúrral tolt szögletre. A szegediek szakmai stábja portálunknak elmondta, hogy igazán nagy élmény volt egy európai szintű csapattal játszani, és biztató lehet a bajnokságra nézve, hogy ilyen kedvező eredményt tudtak elérni a szegediek. Major László: Nem emlékszem, hogy valaha is sikerült ilyen jó eredményt elérnie szegedi csapatnak egy Európa elitjébe tartozó gárda ellen. Bár tisztában vagyok azzal, hogy ez csak egy felkészülési találkozó volt, mégis remélem, hogy a fiúknak erőt ad ez a siker, és meríteni tudnak majd belőle a bajnokság kezdetére. A célunk eléréséhez ugyanis szükségünk lesz a fizikai képességeink mellett mentális energiáinkra is. Igaz, hogy a játékot a Lokomotiv irányította, de fegyelmezett védekezésünk mellett kontratámadásokat is ki tudtunk alakítani. A mérkőzés legnagyobb helyzetét is mi könyvelhettük el. A meccset egyébként ezrek nézték Moszkvában, egy helyi portál online közvetítésének köszönhetően. A mérkőzésről készült videó-összefoglalót a Lokomotív honlapján itt nézheti meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.