Kultúra

Negyven csoport ropja az ifjúsági néptáncfesztiválon

Negyven csoport ropja az ifjúsági néptáncfesztiválon

2011. március 23., szerda
Negyven csoport ropja az ifjúsági néptáncfesztiválon

Mintegy negyven együttes részvételével rendezik meg a hét végén Szegeden az Országos Gyermek- és Ifjúsági Néptáncfesztivált, amelynek három napja alatt több mint ezerháromszáz gyermek és fiatal mutatkozik be.

Az ország minden részéből érkeznek együttesek, így jönnek Székesfehérvárról és Kalocsáról, vajdasági csoportok érkeznek Bácskatopolyáról, Adáról és Szabadkáról, mellettük sok Csongrád megyei együttes is színpadra áll - közölte

Orbán Hedvig

szervező, a Százszorszép Gyermekház vezetője az MTI-vel. A fellépő csoportok a Kisszínházban tartják előadásukat. Azokat zsűri értékeli, majd annak alapján állítják össze a vasárnap esti gálaműsort a legjobb produkciókból, amit a Szegedi Nemzeti Színházban rendeznek meg. A fiatalok várhatóan péntek délután színes, ünneplő kavalkáddal útnak indulnak Szeged szívében, hogy felkeltsék az emberek figyelmét, és az előadásokra invitálják őket. A fesztivált azzal a szándékkal hívták életre már több mint két évtizede, hogy bemutatkozási lehetőséget teremtsenek a kisebb Csongrád megyei néptánccsoportoknak. A rendezvény azonban az évek során számtalan új együttessel bővült, és azok egyre nagyobb számban járnak vissza a Tisza-parti városba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.