Közélet

Nagy sikert aratott Schmitt Pál beszéde Strasbourgban

Nagy sikert aratott Schmitt Pál beszéde Strasbourgban

2011. március 10., csütörtök
Nagy sikert aratott Schmitt Pál beszéde Strasbourgban

Schmitt Pál ünnepi beszédében kitért az Európai Unió, valamint a magyar soros elnökség előtt álló kihívásokra és feladatokra, illetve többek között beszámolt a magyar alkotmányozás egyes fejleményeiről is - tájékoztat a Magyar Néppárti Képviselőcsoport sajtóközleménye.

Schmitt Pál

a magyar soros elnökség munkájáról szólva a felelősség és szolidaritás szempontjait emelte ki. Az Európai Unió előtt álló számtalan kihívásra utalva a magyar államfő kijelentette: Különös kegyelmet lát abban, hogy Magyarország épp most, súlyos dilemmák, kemény harcok, sorsfordító kérdések közepette vehette át a soros elnökség stafétáját. A magyar alkotmányozásra utalva az államfő kijelentette, hogy a készülő új magyar alkotmány erős törvényi gátat szab az állami eladósodásnak. Politikai hovatartozástól függetlenül az EP-képviselők kitörő tapssal üdvözölték Schmitt Pál azon bejelentését, miszerint "az új magyar alkotmány emberi jogi fejezetéhez az Európai Alapjogi Chartát tekintjük zsinórmértéknek". Beszéde zárásaként Schmitt Pál köztársasági elnök kiemelte: "Az európaiaknak sikeres, győztes, erős Európára van szükségük. Olyan Európára, amely egyaránt alapoz az érdekek és az értékek közösségére, amelyben az egyes nemzetek is erősek".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.