Közélet

Mesterházy: Wittner Mária kérjen bocsánatot

Mesterházy: Wittner Mária kérjen bocsánatot

2011. március 24., csütörtök
Mesterházy: Wittner Mária kérjen bocsánatot

Bocsánatkérésre szólítja fel az MSZP elnöke a fideszes Wittner Máriát. Mesterházy Attila az MTI-nek azt mondta: védhetetlenek és elfogadhatatlanok Wittner Máriának az Országgyűlésben csütörtökön elmondott szavai. A fideszes képviselő Novák Előd felszólalására reagálva - amelyben a jobbikos politikus arról beszélt, hogy Horn Gyuláék komolyabban vették a nemzeti együttműködést, mint a jelenlegi kormánypártok - hóhérnak nevezte a volt szocialista kormányfőt, majd úgy folytatta: "most pontosan a miniszterelnökünknek a jóvoltából, az önök, az én adómból és mindenki adójából, de emberségből, már három éve ott kezelik és ott vergődik a Honvéd Kórházban, mert képtelen meghalni."

Az MSZP elnöke erre úgy reagált: senki sem fogalmazhat meg ilyen mondatokat, nemcsak egy volt kormányfővel, hanem egyetlen magyar állampolgárral szemben sem. "Arra kérem

Wittner Máriát

, hogy kérjen bocsánatot

Horn Gyulától

, a családjától és Magyarország baloldali közösségétől" - mondta

Mesterházy Attila

. A szocialista

Harangozó Tamás

pedig nyílt levélben nevezte nemcsak Horn Gyula személyére nézve méltatlannak, hanem az egész magyar nemzet számára bántónak és megalázónak Wittner Mária felszólalását.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.