Egészség

Már 71 halálos influenza-áldozatról tud az ÁNTSZ

Már 71 halálos influenza-áldozatról tud az ÁNTSZ

2011. március 23., szerda
Már 71 halálos influenza-áldozatról tud az ÁNTSZ

Ebben az influenzaszezonban 71-en haltak meg influenzával összefüggő megbetegedés következtében a múlt hét végéig Magyarországon - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ)szerdán az MTI-vel.

Az év 11. hetének végén regisztrált 71 haláleset között 67 esetben az A(H1N1)2009, 4 esetben pedig a B vírus szerepét mutatták ki a vizsgálatok. Az áldozatok kétharmada 60 évesnél fiatalabb volt, de hárman ötévesnél fiatalabbak. Mint rámutattak, mind a B vírus, mind az öt éven aluli áldozatok száma emelkedett. Az ÁNTSZ múlt pénteki közleményében még 58 halálesetről írtak. Akkor még a B vírussal kapcsolatban három halálesetről, és két, ötévesnél fiatalabb áldozatról számolt be az ÁNTSZ. Szerdai közleményükben ugyanakkor hangsúlyozták, hogy a 11. héten Magyarországon az influenzaszerű megbetegedések előfordulási gyakorisága a járványküszöb alá csökkent, tehát már nincs országos járvány.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.