Sport

Labdarúgás: Volán-helytállás, szolnoki siker

Labdarúgás: Volán-helytállás, szolnoki siker

2011. március 26., szombat
Labdarúgás: Volán-helytállás, szolnoki siker

Példás akarattal küzdött a Tisza Volán SC Szeged a Szolnoki MÁV FC II. csapatának otthonában az NB III Alföld csoportjában, azonban játéktudásban jobbnak bizonyult ma a hazai gárda. Mivel a pénteki válogatott meccs miatt elmaradtak az első osztályú küzdelmek, a Szolnok NB I-es alakulatától több profi is érkezett a fiókcsapatba erősítés gyanánt.

Ahogy a szegedi fiúk kifutottak a melegítéshez, már tudni lehetett, hogy egy jelentősen megerősödött Szolnok ellen küzdenek majd: válogatottunk Eb-selejtezői miatt elmaradt a hétvégi NB I-es forduló, így több első osztályú játékost is nevezett a Szolnoki MÁV II. a keretébe. Ennek ellenére

Buchholcz Gábor

legényei felvették a küzdelmet a technikásan és gyorsan futballozó MÁV-val. A védelem biztosan zárt,

Czirják

kapus pedig remek napot fogott ki. Támadásban pedig életveszélyes kontrákat vezetett a Volán. A Szolnoknak a második félidőre sikerült megtörnie a vendégek védelmét, amikor egy kapu előtti kavarodás után talált magának utat a labda a kék-feketék kapujába. A bekapott gól nem törte meg a Volánt, nyílt sisakos küzdelemmé alakult át a találkozó. Sokat változott volna a játék képe, ha a gól után rögtön megérkezik a válasz, azonban

Beretka Péter

kihagyta a mérkőzés legnagyobb helyzetét. Egy erősen lesgyanús találat döntötte el végül a három pont sorsát. Igaz még 2-0-nál is akadt helyzete a Szegednek:

Buzási Péter

labdája csattant a kapufán. A Szeged a mai napon nem érdemelt vereséget, legalább is ami az akaratot illeti, abban nem volt hiány, ahogy mondani szokták: a fiúk felszántották a pályát. Talán a döntetlen igazságosabb lett volna, de a futball már csak ilyen...

A labdarúgó NB III Alföld csoport 19. fordulójában:

Szolnoki MÁV FC – Tisza Volán SC Szeged 2-0 (0-0).

Szolnok, vezette Susánszki Péter.

Szolnoki MÁV FC:

Rézsó – Bálint, Urbán-Szabó, Bezzeg, Rokszin, Pintér (Németh 90'), Antal, Polgár (Blaskovics 56'), Lengyel, Ngalle, Carvalho (Benedek 56'). Vezetőedző: Bontovics Ferenc.

Tisza Volán:

Czirják – Pénzváltó (Kéri 75'), Dargó, Szabó A., Grünvald - Boldizsár (Mórocz 75') - Buzási, Beretka, Bursac (Kazi 75'), Végh - Bozovic. Vezetőedző: Buchholcz Gábor.

Gólszerzők:

Benedek (60'), Urbán-Szabó (77'). Buchholcz Gábor:

A csapatom felvette a versenyt a Szolnokkal, jól játszottunk, de sajnos a játékvezetői felfogással szemben tehetetlenek vagyunk. Szerencsétlenségünkre épp ezen a hétvégén maradt el az NB I-es forduló is, így a Szolnok jóval erősebb játékosállománnyal vette fel velünk a küzdelmet. A csapat előtt le a kalappal, mindenki csúszott-mászott a győzelemért, a játékunkban néhol van még mit javítanunk. Jövő héten már Szilágyi is felépül, így már teljes hadrendben, remélem, meg tudjuk fogni a Csepelt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.