Sport

Labdarúgás: nagyszerű Volán-siker Szolnokon a Szpari ellen

Labdarúgás: nagyszerű Volán-siker Szolnokon a Szpari ellen

2011. március 20., vasárnap
Labdarúgás: nagyszerű Volán-siker Szolnokon a Szpari ellen

Akárcsak a tavalyi szezonban, ezúttal is győztesen távoztak Buchholcz Gábor legényei a Szolnoki Spartacus otthonából. Beretka Péter és Végh Ariel találatai három pontot értek, de az egész csapat kitett magáért - sikerült feledtetni a múlt heti hazai ikszet.

Labdarúgó NB III Alföld csoport 18. forduló:

Szolnoki Spartacus - Tisza Volán SC Szeged 1-2 (0-2).

Szolnok, 100 néző, vezette: Takács Tamás.

Szolnoki Spartacus:

Szabó M. - Lécz, Varga K., Orosz (Markót 55'), Boda - Szabó T., Szoboszlai, Horváth Cs. (Hegedűs 75') - Ruskó, Mile, Hadad. Technikai vezető: Kovács Sándor.

Tisza Volán SC Szeged:

Czirják - Pénzváltó, Dargó, Szabó A., Grünvald - Szilágyi - Buzási (Mészáros 89'), Bursac (Kazi 84'), Beretka, Végh (Kéri 80') - Bozovic. Vezetőedző: Buchholcz Gábor.

Gólszerző:

Szoboszlai (68'), illetve Beretka (5'), Végh (11-esből, 33') Buchholcz Gábor:

"Hasonlóan szárnyaszegett állapotban érkezünk Szolnokra, mint az előző szezonban Százhalombattára, hiszen Mórocz Zsolt mellett Boldizsár Bálint és Vágó Levente is kidőlt a sorból - őt holnap specialista vizsgálja meg a fővárosban. Át kellett alakítanunk a csapatszerkezetet, de ebben a játékosok partnernek bizonyultak, s olyan egységgé kovácsolódtak, mint ősszel Jászberényben. Az első perctől az utolsóig egymásért hajtottak, küzdöttek a szegedi futballisták. Egy tízperces rövidzárlattól eltekintve jól is játszottunk, kontráinkkal folyamatosan veszélyeztetni tudtunk. Sajnos több hatalmas helyzetet is kihagytunk, így azt kell mondjam, magunknak tettük nehézzé a végét. Ugyanakkor a védelmünk nagyon magabiztosan állt a lábán, a kapunktól húsz-huszonöt méterre sikerült megállítanunk az ellenfél rohamait. A szolnokiak meddő mezőnyfölénye ellenére így megérdemelten távoztunk három ponttal."

Online közvetítésünk:

92. perc:

Két perc hosszabbítás után megvan a hőn áhított három pont: a Szolnoki Spartacus otthonában kulturált játékkal, megérdemelten győzött a Tisza Volán SC Szeged! Érdekesség, hogy 2009 őszén is 2-1-re nyertek idegenben a Buchholcz-fiúk, s akkor is Beretka szerezte a vezető találatot. A mai lelkes, harcos, kulturált, taktikus játékért dicséret illeti az együttest, még akkor is, ha ezúttal is sok helyzet maradt ki.

88. perc:

Kéri Tamással veszekszik a szegedi kispad. A támadó kétszer is kecsegtető helyzetbe került, de egész egyszerűen nem mert cselezni vagy lőni, hanem azonnal szabadult a labdától. Bátrabban, Tamás!

84. perc:

A rengeteget dolgozó és elfáradó Bursac helyére Kazi László érkezik a végére... Igen izgalmas a végjáték, a Spartacus mindent megtesz az egyenlítésért. Reméljük, a Volán megőrzi a kis előnyt.

81. perc:

Kéri Tamás váltotta Végh Arielt, s azonnal labdát is szerzett. Egyedül állt szemben védőjével, ám nem vállalta föl a párharcot. Középre adott Beretka elé, akit elsodortak, így odalett a lehetőség.

80. perc:

Hazai szögletet követően az egyik szolnoki csatár fejelte ki a lasztit, ám mégis - érthetetlenül - újabb sarokrúgás következik. Vége lehetne már!

75. perc:

Játékvezetői tévedések borzolják a kedélyeket, nagy a feszültség, sok a hiba.

68. perc:

GÓÓÓL!

A szegedi védők sorozatos hibáját kihasználva az egyik hazai támadó lecsapott a labdára, buktatta Czirják, harsant a síp, villant a sárga, s tizenegyeshez jutottak a szparisok. A büntetőt Czirják hárította, ám a kipattanót már értékesítette Szoboszlai; 1-2!

66. perc:

Szilágyi kapott sárgát, miután akadályozta egy szabadrúgás elvégzését.

62. perc:

Bursac szögletét a rövidről Pénzváltó Bence pörgette kapura, védeni tudott Szabó.

60. perc:

Kiegyenlített, ideges hangulatú a játék. Bozovicot fogták ollóba az imént gyanús körülmények között a büntetőterületen belül.

56. perc:

Egy kakaskodást követően Végh idő előtt végezte el a szabadrúgást, ezért sárga lappal figyelmeztették.

53. perc:

Öt-hat percig beszorult a Volán, a hazai gárda mindent egy lapra feltéve rohamoz a szépítésért. Szerencsére átvészeltük ezt a periódust, s két szöglet jelezte, a szegediek kiszabadultak a szorításból. Egy kornert követően Dargó visszafejelését kézgyanúsan mentették, de a játékvezető nem látott okot a közbeavatkozásra.

47. perc:

Petar Bursac 30 méterről lövésre szánta el magát, alig ment fölé a bomba.

46. perc:

A szegediek kezdték a második játékrészt. Csere nem történt.

Szünet.

45. perc:

Ruskó Zsolt elől Szabó Attila tisztázott az utolsó pillanatban, majd kitört a szünet.

44. perc:

Visszaesett kicsit a vendégek teljesítménye a félidő hajrájára, de már nem sokat kell átvészelni. Hadad került helyzetbe, lőtt, a labda két szegedi védőn is megpattant, szerencsére Czirják kivárt, s gyors vetődéssel védeni tudott.

41. perc:

Az első igazán veszélyes Spartacus-akciót lesen állította meg a játékvezető, a két belső támadójuk is lesen várta a jobbról érkező beadást. Alig pár perc a szünetig, eddig kitűnőre vizsgázik a Szeged.

35-36. perc:

Egyre dühösebbek és agresszívebbek a szolnokiak. Az előbb Hadad rúgta föl kegyetlenül Szilágyit. Buzási is elkövetett egy faultot a hazaiak balszélsője ellen, ő is besárgult.

33. perc:

GÓÓÓL!

Az ügyesen kavargató Buzásit kaszálták el a tizenhatoson belül, a jogos büntetőt Végh Ariel higgadtan és magabiztosan értékesítette; 0-2!

31. perc:

Orosz kapott sárgát, miután beleszállt Szilágyi Norbertbe.

27. perc:

Ahogy várható volt, a hazaiak elkezdtek utazni a nagy kedvvel futballozó Véghre: előbb Mile, majd Szabó T. taglózta le a kisembert. Jól játszik a Volán, ami igazán örömteli. Beretka is megtalálta helyét a középpályán, ígéretes helyzetek sorát láthattuk az utóbbi percekben is.

22. perc:

Végh Ariel gyakorolhatja a lövéseket, kétszer is 20 méterről próbálkozhatott. Az első löketet a hálóőr fogta, a második alig ment mellé.

20. perc:

A hazai akciókban egyelőre kevés az átütőerő, a kék-feketék sokkal veszélyesebbek. Az imént Végh 25-ről püfölte rá, Szabó kapus biztos kézzel hárított.

16. perc:

Beretka lőhetett kecsegtető helyzetből, 17 méterről, ám felszedték az ütőjét, így erőtlenné vált a kísérlet...

13. perc:

Végh újabb sarokrúgása kanyarodott be mintaszerűen, Szilágyi Norbert fejelhetett volna az ötösön, de vállal érte csak el, így odalett a lehetőség.

12. perc:

Ezúttal Buzási Péter veszélyeztetett. Az ellenfél térfelén szerzett labdát, kapura tört, beadását az utolsó pillanatban mentették. Szöglet következett, amiből Dargó Balázs nem sokkal fejelt mellé. Eddig fölényben futballozik a Volán, a vendégek akarata érvényesül.

9. perc:

Végh Ariel pompás csellel játszotta tisztára magát a balösszekötő helyén, majd gáncsolták a tizenhatos rakánál, de még kívül, a bíró sípja néma maradt...

8. perc:

A vezető találat remélhetőleg megnyugtatja majd a vendégeket. Buchholcz Gábor az összecsapás előtt azt nyilatkozta portálunknak, rendkívül fontos, hogy ők szerezzenek vezetést, mert azt követően kedvenc taktikájukat érvényesíthetik, azaz gyors kontrákkal lephetik meg az ellenfelet.

5. perc:

GÓÓÓL!

Alighanem ilyen kezdésről álmodtak a Volán háza táján: egy bedobást követően Bozovic remekül húzta meg a jobb oldalon, majd nagyszerű ütemben tálalt a kiugró Beretka Péter elé, aki ballal kilőtte a bal alsó sarkot; 0-1!

2. perc:

Amit még nem említettünk: a szolnokiak a szokásos piros-fehér csíkos felsőt viselik fekete nadrággal és sportszárral, a szegediek a hagyományos kék-fekete szerelésben pompáznak. Hajrá, Szeged!

1. perc:

Egyperces gyászszünettel kezdődött a meccs, a japán katasztrófa áldozataira emlékeztek. Igencsak kevés néző látogatott ki, alig néhány tucatnyian lehetnek. A hazaiak hozták játékba a labdát. A szegedi együttesben a múlt héten megsérült Mórocz Zsolt mellett még ketten dőltek ki: Vágó Levente dereka fáj, Boldizsár Bálint pedig belázasodott. Ez azt jelenti, hogy a védelem tengelyében Dargó Balázs és Szabó Attila kapott helyett, s Beretka Péter is bekerült a kezdőbe. Így most 4-1-4-1-es felállást választott a Volán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.