Kosárlabda: lehetetlen Mediteam-küldetés Sopronban

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Valósággal csodaszámba ment volna, ha sikerül a rendkívül kimerült Mediteam Szeged női kosárlabdacsapatának Sopronban tartania a lépést a bivalyerős hazaiakkal szemben az NB I/A rájátszásának első elődöntőjében. A csoda ritka madár, Győr után nem kísérte el Sopronba a lányokat ezúttal. Folytatás vasárnap.

Ahogyan az előre sejthető volt, az elmúlt egy hét megterhelése, a hihetetlen, három meccses bravúr a Győr ellen, s ezzel az elődöntő kivívása nagyon sokat kivett a Mediteam játékosaiból, így a bajnoki elődöntő első, soproni találkozóján a Lengyel Dalma szemsérülése által is sújtott csapatnak reménytelen helyzetből kellett felvennie a küzdelmet.
Az első hazai kosár után Rasheed Rita gyorsan egyenlített, ám ezt követően percekig nem talált be a Szeged, igaz a Sopron sem ontotta közben a kosarakat, ám jó védekezésüknek köszönhetően sorra akadályozták meg a vendégek pontszerzési kísérleteit – Iva Roglicsnak elvétve azért sikerült eljutnia a gyűrűig. Eközben Amber Holt, Eördögh Edit és Horti Kata sorra betalált, így 21-13-as soproni előnnyel zárult az első negyed. A második játékrészben hamar tíz fölé ugrott a különbség, majd két percnyi megtorpanás következett és rengeteg hiba mindkét oldalon. Székely Norbert lányai találtak hamarabb magukra, nem is akárhogy, sorra szórták a pontokat, miközben a Mediteam, elsősorban Léna Zserzserunova rengeteg labdát adott el, így a vendégek mindösszesen hat(!) pontig jutottak a negyedben. A Sopron meggyőző fölénnyel vezetett, a találkozó ezzel tulajdonképpen el is dőlt (44-19).
Fordulás után érni kezdett a valódi kiütés, a 22. percben, a 31. születésnapját ünneplő, egykori szegedi irányító Németh Bernadett duplájával már harminc fölött volt a különbség (50-19), Rasheednak csak a 25. percben sikerült a második félidő első vendég pontjait megszerezni. 34 pont is volt már a Mediteam hátránya, ám ebből a harmadik negyed végére sikerült lefaragni, főleg Fejes Réka két triplájával (64-36). Ekkor már mind a hazaiaknál mind a Mediteamnél a cserék kaptak egyre több lehetőséget, Zserzserunova például már nem is lépett pályára a második félidőben, az utolsó negyedben pedig az amerikaiak is leültek a kispadra a Sopronnál. Ebben a játékrészben a hazai védekezés lanyhult a biztos győzelem tudatában, így Laklóth Annáék eredményesebbé váltak támadásban, ez arra volt elég, hogy elsősorban Farkasinszki Orsolya centerjátékával a Mediteam Szeged elkerülje a nagyon nagy arányú vereséget. A vége 83-58 lett, a 25 pontos különbség ellenére is azt lehet mondani, hogy a lányok szépen helytálltak tekintettel a körülményeikre. Hozzátehetjük: az idei évben (is) remek formában játszó Sopron ellenében a negyeddöntőben búcsúztatott Győrnek sem lett volna sokkal több sansza.
A kimerültség mellett a vereség további összetevője a statisztikák alapján a rengeteg eladott labda (24, szemben a hazaiak 14-ével), a kevés sikeres távoli kísérlet (a triplagyáros Marina Szazonenko mindössze 2 pontot szerzett, azt is az első negyedben) és a hazaiak fegyelmezett védekezése – elsősorban az első félidőben – mely miatt 20%-kal kevesebbszer került helyzetbe a palánk alatt a Mediteam, s így mezőnyből is gyengébben teljesített (54%-42%).
A folytatás vasárnap délután 17 órától az újszegedi sportcsarnokban.

A másik elődöntőben a Pécs szerdán 93-54-es győzelmet aratott a ZTE felett, s ezzel 1-0-ra vezet a párharcban.

Női kosárlabda NB I/A, rájátszás, elődöntő, 1. mérkőzés:

MKB-Euroleasing Sopron – Mediteam Szeged 83-58 (20-13, 24-6, 20-17, 19-22)
Sopron, MKB Aréna, 700 néző. Vezette: Földházi T., Benczur T., Frányó P.
MKB-Euroleasing Sopron: Németh 8, Honti 6, HOLT 14/6, KRIVACSEVICS 12, TAMANE 11. Csere: Eördögh 9/3, Horti 4, FŰRÉSZ 14/3, Varga Zs. 3, Szabó F. 2. Vezetőedző: Székely Norbert.
Mediteam Szeged: Laklóth 2, Szazonenko 2, RASHEED 15/3, Roglics 5, Zserzserunova 6. Csere: FEJES 12/6, Kováts 5/3, FARKASINSZKI 11, Békefi. Vezetőedző: Mészárosné Kovács Andrea.

A párharc állása: 1-0 a Sopron javára.

Székely Norbert: “Nagyon hamar eldőlt a mérkőzés, de óva intek mindenkit attól, hogy könnyed továbbjutásra számítson vasárnap. Ez a Szeged ma nagyon fáradt volt, a következő mérkőzésen viszont nagyon motivált lesz!”

Mészárosné Kovács Andrea: “A második negyedben gyengén teljesítettünk, nagyon fáradt a csapat, hiszen szinte edzés nélkül kétnaponta játszottuk a meccseinket az elmúlt egy hétben. A teljesítményünkkel még így is elégedettek lehetünk.”

Default thumbnail
Előző sztori

8 forinttal drágább lesz a kenyér

Default thumbnail
Következő sztori

Labdarúgás: csanyteleki bravúr a Szatymaz ellen

Legutóbbi hasonló cikkek