Sport

Kézilabda: sima Pick-győzelem a PLER ellen + FOTÓK

Kézilabda: sima Pick-győzelem a PLER ellen + FOTÓK

2011. március 28., hétfő
Kézilabda: sima Pick-győzelem a PLER ellen + FOTÓK
Két Bajnokok Ligája találkozója között egy künnyű bajnoki találkozót vívott hétfő este a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata az NB I 24. fordulójában. A PLER nem jelentett akadályt, 12 gólos sima hazai győzelem született. Előzetesen már tudni lehetett, hogy a Pick kiváló szélsője, Vadkerti Attila, a szombati, Flensburg elleni mérkőzés utolsó perceiben térdsérülést szenvedett, így kihagyni kényszerül a PLER elleni találkozót, illetve a keddi műtétet követően további egy hónapot is. Szerencsére az ellenfél nem képvisel különösebben nagy játékerőt, így Körte pótlását könnyedén megoldotta Skaliczki László vezetőedző, bizalmát élvezve a kezdőben Bajorhegyi és Teimel is lehetőséget kapott kezdőként. Az első félidőben az orosz-moldáv Maxim Butenko szállította a gólokat, szünetig féltucatig jutott, összesen hetet termelt. A fegyelmezett védekezésnek és Mikler Roland magabiztos védéseinek köszönhetően a vendégek a félidő utolsó tíz percében képtelenek voltak gólt lőni, így már a 24. percben tízgólosra nőtt a különbség (18-8), a félidő pedig valódi kiütést sejtetett (21-8). A folytatásban puszta formalitássá lett a második félidő, a 34. percben Butenko kapufás góljával már tizenöt volt közte (24-9). Próbált, de nem tudott feljebb kapaszkodni a PLER, tízen belülre kerülni már nem sikerült a második játékrész során. A hazaiaknál Tatai Péter is beállt, majd a végén a harmadik kapus, a fiatal Tóth Mihály is játéklehetőséghez jutott. Érdekesség, hogy a szombati BL-meccshez hasonlóan ma is volt születésnapos a pályán, a 19-et ünneplő Kupcsik Bálint személyében, aki két góllal ajándékozta meg magát, csapatát és a közönséget. A vége magabiztos hazai siker, 35-23 lett. A Pick legközelebb április 3-án játszik, a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján Flensburgban, mínusz egyről indulva. A csapat következő bajnokijára szintén Szegeden kerül sor, Katzirzék április 9-én fogadják a Fradit, majd 15-én Pécsen zárják az alapszakaszt.

Férfi kézilabda NB I, 24. forduló:

Pick Szeged - PLER 35-23 (21-8) Szeged, újszegedi sportcsarnok, 500 néző. Vezette: Nagy F., Turóczy. Pick Szeged: Mikler – TEIMEL 3, BUTENKO 7, Herbert 2, Bajorhegyi 1, Sulc 3, TÖRŐ 6. Csere: Tatai, Tóth M. (kapusok), KATZIRZ 4, Lékai 3, Grünfelder 2, Baláz 2, KUPCSIK 2. Vezetőedző: Skaliczki László. PLER: Iglesias – SZALAFAI 4, Marczinkó 1, Lendvay 1, DEBRECZENI 3, Pál, PÁLOS 4. Csere: Székely (kapus), Koller 2, Rév 2, Oláh, Bak, Kupi 3, Gazdag 3, Jakab, Forgács. Vezetőedző: Adorján Gábor. Kiállítások: 6 perc, ill. 4 perc. Hétméteresek: 2/1, ill. 4/3.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.