Sport

Kézilabda: elsöprő második félidővel nyert a Pick + FOTÓK

Kézilabda: elsöprő második félidővel nyert a Pick + FOTÓK

2011. március 16., szerda
Kézilabda: elsöprő második félidővel nyert a Pick + FOTÓK
A papírformának megfelelően, akárcsak az őszi, idegenbeli mérkőzésen, a Pick Szeged sima győzelmet aratott a kilencedik helyen álló Mezőkövesd ellen a bajnokság 22. fordulójának szerda esti találkozóján. Katzirz Dávidék már a szombati csúcsrangadóra hangolnak. Mai teljesítményén, akárcsak két héttel ezelőtt a Csurgó elleni hazai bajnokin, meglátszott a Pick teljesítményén, hogy egy komolyabb, nagyobb szabású mérkőzésre készül valójában. Március 2-án döcögős első félidő után végül a másodikban behúzta a kötelező győzelmet Skaliczki László együttese. Szerda este hasonlóan nehezen indult a szekér, aztán a másodikban úgy el kezdett futni, hogy a mezőkövesdi kézisek - köztük olyan kiválóságokkal, mint az egykor Pickben játszó Fekete László, vagy a Rosta testvérek - rövid idő múltán már csak messziről figyelhették a mellettük elrobogó Pick-gyorsvonatot. Két hete utolsó BL-meccsére készült a Pick, ezúttal pedig a BL-lel felérő hagyományos Veszprém-Szeged összecsapásra, amire szombaton kerül sor. Szerda este az első félidőben fej-fej mellett haladtak a csapatok, az első negyedórában Fero Sulc vitte hátán a csapatot négy góljával, munkáját hatékonyan támogatta Makszim Butenko és Lékai Máté is. Félgőzzel ment a Pick-szerelvény, nem pörgette túl a motort a Skaliczki-csapat, így bizony előfordult, hogy por került a gépezetbe, 8-8-as, majd a félidő vége felé 13-13-as állásnál rövid időre az ellenfél még át is vette a vezetést. Szünetre végül egygólos hazai előnnyel vonultak a csapatok (15-14). Fordulás után más sebességi fokozatba kapcsolt a Szeged, állva hagyták az öltözőben ragadt vendégeket, akik a 39. percre már hatgólos hátrányban voltak (22-16). És innen már nem volt megállás, a különbség egyre nőtt, meg sem állt tízig (46. perc: 28-18), sőt, két perc múlva tovább nőtt Butenko kilencedik találata révén tizenkettőre (30-18). A vendégek végül túl az 50. percen jutottak el húszig, a vége pedig magabiztos, fölényes Pick-siker 34-24 arányban. Kiváló főpróba a szombati ütközet előtt.

Férfi kézilabda NB I alapszakasz, 22. forduló:

Pick Szeged - Mezőkövesdi KC 34-24 (15-14) Szeged, újszegedi sportcsarnok, 600 néző. Vezette: Baranyi A., Szloska K. Pick Szeged: Mikler - BUTENKO 9, Baláz 2, LÉKAI 6, Zubai, Sulc 4, Vadkerti 4. Csere: Tatai, Tóth M. (kapusok), Herbert 2, Bajorhegyi, Teimel 1, Törő 4, Grünfelder 2/1, Kupcsik. Vezetőedző: Skaliczki László. Mezőkövesd: Tóth K. - Papics, Horváth Sz. 1, Milicsevics 4, Bécsi 1, FEKETE 5, JUHÁSZ 5. Csere: Szabó (kapus), Rosta M., Nyeste, Rácz 1, Papp 2, Molnár 2, Nyikes 1, Barta 1, Zele 1. Vezetőedző: Rosta István. Hétméteres: 4/4, ill. 7/5. Kiállítás: 4 perc, ill. 2 perc.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.