Közélet

Kezdődik az Indóház tér felújítása

Kezdődik az Indóház tér felújítása

2011. március 31., csütörtök
Kezdődik az Indóház tér felújítása

Folytatódik az 1-es villamosvonal rekonstrukciója: április 4-én, hétfő reggel elkezdődik az Indóház tér szakaszos felújítása. Az 1-es villamos továbbra is közlekedik, a munkálatok a tér részleges lezárásával és forgalomkorlátozásokkal járnak.

Az Indóház tér felújításával folytatódik az 1-es villamosvonal rekonstrukciója. Az átépítést szakaszosan végzi el a kivitelező A-Sz-E Konzorcium. Április 4-én, hétfőn reggel a szükséges bontások és építések miatt korlátozza az Indóház tér és a környező utcák forgalmát. Az 1-es villamos zavartalanul közlekedik. Munkaterület lesz és emiatt lezárják a Szent Ferenc utcát a körforgalom és az Indóház tér között, valamint a tér egyik felét. A térre kizárólag a helyi buszjáratok, az 1-es villamos, áruszállító-, építési járművek, taxik és a lakók hajthatnak be – egyirányúsított forgalmi rend szerint. Az érintett járművek a Gőz utcán mehetek be a térre és a Galamb utcán át távozhatnak. A taxik a jelenlegi helyükhöz közel várakozhatnak. A 11, 21, 83, 83A, 90 és 90F jelzésű autóbuszok a vasútállomás épülete előtt, a kisposta felőli oldalon kialakított ideiglenes végállomáson teszik le az utasokat. Felszállni néhány méterrel előrébb, a jelenlegi parkoló helyén lehet. A helyközi buszjáratok végállomása a Boldogasszony sugárút Szent Ferenc és Galamb utca közötti szakaszán lesz. A munkálatoknak ez a szakasza a tervek szerint két hónapig tart. (Lásd térképen ITT!) A fejlesztés eredményeként novemberig helyükre kerülnek a különféle közlekedési ágak szereplői, így biztonságosabban, gyorsabban, környezetbarát módon érhetik el úticéljukat. A nagyállomás épülete előtti tér díszburkolatot kap, és a forgalomtól elválasztott, autómentes gyalogos zónává alakul. Az 1-es villamos jelenlegi megállója közelebb kerül az épülethez, vele párhuzamosan egy második villamosperon is létesül, hogy a végállomás egyszerre fogadhassa az 1-es és a 2-es vonal utasait. Mindkét fedett megálló gránit díszburkolattal és magas peronnal készül, biztosítva az akadálymentes közlekedést. Az átépítés nyomán a forgalom rendje jelentősen megváltozik. A vasútállomás épülete előtti két öbölben parkosított pihenőhelyek létesülnek ivókúttal, csobogóval és padokkal. A Szent Ferenc utca térre vezető része egységes térburkolatot kap, kibővítve a téregyüttes gyalogos felületeit. A parkolóhelyeket fasor szegélyezi majd. Bővebb információ:

www.ujpalyan.hu

. Az 1-es villamosvonal rekontrukciója a 2012-ig európai uniós támogatással megvalósuló, 29,5 milliárd forint értékű Szeged elektromos tömegközlekedés-fejlesztése projekt része. Kivitelezési munkáit az A-Sz-E Konzorcium végzi 4,9 milliárd forint értékben. A villamosvonal felújításának két kulcseleme már elkészült. Átadták a Boldogasszony sugárúti vonalszakaszt és a hozzákapcsolódó Szent Ferenc utca körforgalmat, valamint a Kossuth Lajos sugárúti vonalszakaszt a hozzákapcsolódó Rókusi csomópont többsávos jelzőlámpás körforgalmát. Idén megvalósul a tervek szerint az Indóház tér felújítása és a villamosvonal belvárosi szakaszának korszerűsítése, az Anna-kút és a Hősök kapuja között.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.