Egészség

Kékbe öltözik Kolozsvár az autizmus világnapján

Kékbe öltözik Kolozsvár az autizmus világnapján

2011. március 24., csütörtök
Kékbe öltözik Kolozsvár az autizmus világnapján

Szokatlan látvány fogadja április 2-án azokat a kolozsváriakat, akik este 8 órakor a Bocskai, avagy Avram Iancu térre látogatnak. Ugyanis az autizmus világnapján kék fénnyel világítják meg a Kolozsvári Román Nemzeti Színház épületét. Az Erdélyi Autisták Egyesületével közösen a Kolozsvári Polgármesteri Hivatal is szerepet vállal az autizmus tudatosításának világnapján – számol be az eseményről az erdély.ma hírportál.

Az autizmus idei világnapján a szervezők a Világítsd kékre elnevezésű kampánnyal hívják fel az emberek figyelmét az autizmusra való odafigyelés fontosságára. Ezen a napon világszerte több ezer épületet világítanak meg kék fénnyel. A kolozsvári önkormányzat arra kéri a lakosokat, hogy ha tehetik, akkor április 2-án az autizmussal élőkért öltözzenek kékbe vagy, ha módjukban áll, akkor kék fénnyel világítsák meg otthonaikat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.