Közélet

Ipsos: csökkent a Fidesz támogatottsága, nőtt a bizonytalanok száma

Ipsos: csökkent a Fidesz támogatottsága, nőtt a bizonytalanok száma

2011. március 24., csütörtök
Ipsos: csökkent a Fidesz támogatottsága, nőtt a bizonytalanok száma

Csökkent a Fidesz támogatottsága, a pártoktól távolságot tartó választópolgárok aránya emelkedett, az ellenzéki pártok alapvetően stagnáló helyzetben vannak - írta csütörtöki számában a Népszabadság az Ipsos március közepén, az ország felnőtt lakossága körében végzett közvélemény-kutatásának eredményei alapján.

A kormánypárt az év elején három, most négy százalékpontot veszített, a lakosság egészén belül 27 százaléknyian, nagyjából 2,2 millióan támogatják őket. Az MSZP tartja pozícióját, a népesség 12 százaléka preferálja, ez szűk egymillió választópolgárt jelent. A Jobbik a lakosság nyolc százalékát vonzza magához, ez mintegy 600 ezer szimpatizáns - olvasható a lapban. A Népszabadság beszámol arról, hogy az ilyentájt - a választások után alig egy évvel - megszokottnál sokkal több a bizonytalan, passzív választópolgár: a jogosultak közel fele, csaknem négymillió fő. Az igazán eltökélt szavazópolgárok, a biztos pártválasztók körében is kisebb lett a Fidesz előnye, a múlt havi 60-20-as vezetés mostanra 54-23 százalékosra mérséklődött. Az aktív választók között a Jobbik 15 százalékon áll, az LMP ötszázalékos.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.