Egyetem

Ifjú tehetségeket díjaztak Szegeden + FOTÓK

Ifjú tehetségeket díjaztak Szegeden + FOTÓK

2011. március 29., kedd
Ifjú tehetségeket díjaztak Szegeden + FOTÓK
A város a „Szeged Ifjú Tehetsége” és „Szeged Ifjú Tehetségéért” díjak átadásával minden évben a Tehetség napjához, március 25-hez kapcsolódóan ad elismerést tanulmányi versenyeken eredményesen szereplő tanulóknak és felkészítő tanáraiknak. Idén március 29-én díjazták a városházán Szeged ifjú tehetségeit. A Tehetséges Magyarországért Alapítvány 2006-ban felhívással fordult az ország városaihoz, hogy abban az évben először, de hagyományteremtő szándékkal, ünnepeljék meg a Tehetség napját március 25-én. Az időpont Bartók Béla 125. születésnapja volt. Az alapítvány célja: „Olyan társadalmi környezet létrejöttének elősegítése, melyben minden ember tehetsége fontos érték, és a tehetségnek a megbecsülése, fejlesztése és a tehetséges emberek megtartása közös cél.” Szeged városa is csatlakozott a felhíváshoz, idén immár 6. alkalommal rendezték meg a Tehetség napi programot. 2002 óta 39 tanuló és 42 felkészítő tanár részesült ebben az elismerésben. A kitüntetettek tehetsége széles skálán mozog: kiemelkedő tanulmányi eredmények (matematika, informatika, biológia nyelvi versenyek...stb.) mellett más területeken is kiemelkedő teljesítményt nyújtó diákok (pl. hangszeres zene, ének, sport, irodalom, képzőművészet).

Díjazottak 2011-ben:

Szeged Ifjú Tehetsége díjasok: Zoltai Döme a Király König Péter Zeneiskola növendéke Vidovics Réka a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium tanulója Borsi Ferenc a Szegedi Ipari, Szolgáltató Szakképző és Általános Iskola Déri Miksa Tagintézményének volt tanulója Csöntör Csilla a Szegedi Szolgáltatási Középiskola és Szakiskola Vedres István Építőipari tagintézményének tanulója Szeged Ifjú Tehetségéért díjasok: Dárdai Sándor a Király König Péter Zeneiskola gitártanára Kosztolányiné Nagy Erzsébet a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium pedagógusa Kószó Róbert a Szegedi Ipari, Szolgáltató Szakképző és Általános Iskola Déri Miksa Tagintézményének mérnöktanára Frank Rózsa a Szegedi Szolgáltatási Középiskola és Szakiskola Vedres István Építőipari tagintézményének tanára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.