Bulvár

Fejlesztik az első Nokia-Windows okostelefont

Fejlesztik az első Nokia-Windows okostelefont

2011. március 19., szombat
Fejlesztik az első Nokia-Windows okostelefont

A Nokia újdonsült vezérigazgatója, Stephen Elop tegnap a Reutersszel készült interjújában elmondta, hogy már elkezdődtek a munkálatok az első Nokia-Windows okostelefonon, mely várhatóan 2012-től kerül a boltok polcaira. Továbbá a Nokia-vezér alaptalannak tartja azon pletykákat, mely szerint a Microsoft a mostani szövetséggel a Nokia bekebelezésére törekedne - írja a Portfolio.hu.

A vezérigazgató továbbá az interjú során megemlítette, hogy a végleges, pontosított megállapodást a Microsofttal a következő hónapokban nyélbe ütik. A Windows Phone szoftver melletti döntést

Elop

azzal indokolta, hogy a Nokia a Google-lal való partnerséget is fontolgatta, de úgy vélték, hogy az Android rendszerrel nem tudnák magukat megkülönbözteti más gyártóktól (Samsung, HTC). A felsővezetés körüli pletykák kapcsán kiemelte, hogy jelenleg nem tervez drasztikus változtatásokat, hanem esélyt ad a munkatársainak. Ennek függvényében lehetnek a későbbiek során majd változtatások. Elop emellett úgy véli, hogy a Microsoftnak nem érdeke a jelenlegi partnerséget még szorosabbra fűzni, és egy akvizícióval a Nokiát beolvasztani, hiszen ezzel várhatóan számtalan trösztellenes vád érné az új társaságot, továbbá hatalmas zavarok és késések lennének az aktuális fejlesztésekben is. (Forrás:

Portfolio.hu

)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.