Közélet

Fedett uszodát épített volna Koszovóban a HM intézménye

Fedett uszodát épített volna Koszovóban a HM intézménye

2011. március 11., péntek
Fedett uszodát épített volna Koszovóban a HM intézménye

Egy fedett uszodával és teniszpályával ellátott sportcentrum építésébe is beszállt volna a Honvédelmi Minisztérium háttérintézményeként működő HM EI Zrt. előző vezetése a koszovói Pristinában - írja a Magyar Hírlap pénteken a birtokába került dokumentumokra hivatkozva.

A lap úgy tudja, hogy a projekt ötlete 2008-ra nyúlik vissza, amikor a vezetés egy Koszovóba kihelyezett értekezlet után arra a következtetésre jutott, hogy a magyar katonai misszió és a cég helyi elismertsége, továbbá kapcsolati hálója elegendő alapot ad egy tisztán üzleti vállalkozás beindításához. A terv szerint 10-14 millió eurós bankhitelből épített volna fedett uszodát és teniszpályát a társaság. A cég teljes átvilágítását végző könyvvizsgáló arra a megállapításra jutott, hogy a koszovói üzleti tevékenységgel olyan vállalkozásba kezdett a társaság, amihez nem volt üzleti tapasztalata, szakértelme, helyismerete, tőkéje, és a finanszírozás is jószerivel puszta ígéreteken alapult.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.