Kultúra

Éremeső a TIK-ben + FOTÓK

Éremeső a TIK-ben + FOTÓK

2011. március 14., hétfő
Éremeső a TIK-ben + FOTÓK
Szombaton délelőtt egy tűt, azaz egy érmet sem lehetett leejteni az SZTE TIK aulájában megtartott tavaszi érembörzén. Az idei első, Szegeden megtartott találkozón közel kétszáz asztalon kínálták eladásra, cserére az érmeket, jelvényeket, képeslapokat, kitüntetéseket. Majdnem ezren voltak kíváncsiak az év első érembörzéjére Szegeden, így nem csoda, hogy zsúfolásig megtelt a TIK aulája. A legnagyobb számban természetesen régi és újkori érmeket, pénzeket láthatott itt a nagyérdemű, de azok sem távoztak üres kézzel, akik régi papírpénzeket, bélyegeket, képeslapokat, biztosítási kötvényeket vagy épp jelvényeket gyűjtenek. Minden évben, így ezúttal is Szegeden nyitotta meg a Magyar Éremgyűjtők Egyesülete az éves börzék sorát, így az itt megrendezett esemény egyre nagyobb rangot vívott már ki nemcsak hazánkban, de határainkon túl is. A hármashatár közelsége szinte automatikusan kínálta a román, szerb gyűjtők megjelenését, de többen érkeztek az idén Horvátországból, Szlovéniából, de még Szlovákiából és Csehországból is.

Numizmatika, filatélia, jelvények és kitüntetések

Olyan széles a skála, hogy felsorolni sem lehet mindazt, amit ezen a délelőttön az asztalokon lehetett látni, de szinte mindent megtalálható volt, ami valamilyen szinten a numizmatikához, vagy épp a filatéliához sorolható. „Az aranyérmek ugyan a legértékesebbek, de ezek zömmel modernkori veretek” – mutatta be a börze kínálatát Kiss József Géza, a Magyar Éremgyűjtők Egyesületének Csongrád megyei elnöke. „A pár ezer forinttól a néhány tízezer forintos értékig vannak itt tárgyak. Vannak itt ókori, görög, római pénzek, de találhatók középkori érmék is, a legtöbb természetesen a modern kori veretekből van. A szegedi rendezvény az egyik legrangosabb esemény, köszönhetően a csodálatos környezetnek, hiszen itt a TIK-ben szinte természetes fényben vizsgálhatók az érmek, pénzek, jelvények, ezért is nagyon szívesen jönnek ide a gyűjtők és az érdeklődők.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.