Közélet

Elmarad a Magyar Polgári Párt kongresszusa

Elmarad a Magyar Polgári Párt kongresszusa

2011. március 13., vasárnap
Elmarad a Magyar Polgári Párt kongresszusa

Az erdély.ma hírportál beszámolója szerint a Magyar Polgári Párt Sajtóirodája az alábbiakat kívánja a közvélemény tudomására hozni.

Kézdivásárhelyen, a Magyar Polgári Párt március 14-15-ei rendezvényeinek helyszínén, rendkívüli és váratlan helyzet állt elő

Rácz Károly

polgármester előzetes letartóztatása következtében. Az ártatlanság vélelme alapvető emberi jog, a Magyar Polgári Párt bízik Rácz Károly ártatlanságában. Bízunk az igazságszolgáltatás objektív munkájában, melyre azonban árnyékot vet, hogy az ügyészség akciója egy olyan időpontban következett be, amikor Rácz Károly két fontos rendezvénynek lenne a házigazdája. Ugyanakkor, mivel a feljelentés egy RMDSZ-hez közel álló vállalkozótól származik, a Magyar Polgári Párt nem lepődne meg, ha az RMDSZ állna Rácz Károly letartóztatása mögött. Kézdivásárhely polgármestere iránti együttérzésből és szolidaritásból a Magyar Polgári Párt úgy döntött, hogy rendezvényei házigazdájának hiányában lemondja, illetve nem tartja meg azokat. Március 15. alkalmából ugyanakkor arra szólítjuk erdélyi polgártársainkat, Kézdivásárhely lakosságát, hogy vegyenek részt az ünnepi rendezvényeken, méltósággal ünnepeljük meg az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulóját.

A Magyar Polgári Párt Sajtóirodája

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.