Közélet

Ellenőriznék a pedagógusokat

Ellenőriznék a pedagógusokat

2011. március 18., péntek
Ellenőriznék a pedagógusokat

A tanárok szakmai ellenőrzése szárnyakat adhat a pedagógusoknak - mondta az oktatásért felelős államtitkár az InfoRádió Aréna című műsorában. A javaslatot korábban a Pedagógusok Szakszervezete visszautasította - írja az InfoRádió.

Az oktatók ösztönzésének terén a pedagógusi életpályamodell bevezetése mellett a tanárok szakmai ellenőrzésének megkezdésétől várja

Hoffmann Rózsa

oktatásért felelős államtitkár a legjelentősebb eredményt. Az oktatási államtitkár az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta: egy jó szándékú, segítésre orientált és tanácsadással egybekötött szakszerű ellenőrzésről lenne szó, amely objektív. Ez szárnyakat tud adni, még az átlagosnak tekinthető pedagógusnak is - tette hozzá. Az elképzelés értelmében a tanárok munkáját erre felkészített pedagógusok ellenőrizhetnék, akik évente kétszer vállalhatnának ilyen munkát. Hoffmann Rózsa szerint a 26 éve megszüntetett, korábban tanfelügyeleti ellenőrzésnek hívott rendszer hiánya miatt az országos tanári kar elbizonytalanodott, hiszen nem kap munkájáról visszajelzést. A pedagógusok szakszervezete korábban visszautasította Hoffmann Rózsa állítását, amely szerint az iskolákban nincs szakmai ellenőrzés. Mint honlapjukon február 11-én írták: a közoktatásról szóló törvénynek külön fejezete foglalkozik a szakmai ellenőrzéssel, amelyet elrendelhet az igazgató, a fenntartó vagy a miniszter. Sőt a tanév rendjéről szóló jogszabály emellett országos szakmai ellenőrzéseket is meghatároz. (Forrás:

InfoRádió

)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.