Kultúra

Elhunyt Horkits Erzsébet, a Szegedi Nemzeti Színház örökös tagja

Elhunyt Horkits Erzsébet, a Szegedi Nemzeti Színház örökös tagja

2011. március 11., péntek
Elhunyt Horkits Erzsébet, a Szegedi Nemzeti Színház örökös tagja

Életének 91. évében csütörtökön elhunyt Horkits Erzsébet, a Szegedi Nemzeti Színház örökös tagja - tájékoztatta a teátrum pénteken az MTI-t.

A Dömötör-életműdíjjal is kitüntetett művészeti főtitkár 1945-től fél évszázadon át szolgálta a szegedi teátrumot, amelynek köztiszteletben álló, nélkülözhetetlen háttérmunkása volt.

Horkits Erzsébet

1945. szeptember 28-án lépte át először a Szegedi Nemzeti Színház művészbejárójának küszöbét. Eleinte színészi feladatokat oldott meg, többek között eljátszotta a Tartuffe Mariannáját. 1951-ben a színház művészeti főtitkára lett, és e beosztásában több mint negyven éven át volt a teátrum nélkülözhetetlen vezetője, szakértője, lelke - írta róla

Sándor János

Jászai-díjas rendező Százados színházkrónika című művében. "Segíteni, mindig segíteni a művészi munkát, minél jobban előkészíteni, hogy zökkenőmentes lehessen, erre törekedtem négy évtizeden át" - vallotta Horkits Erzsébet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.