Közélet

Drágább lesz több gyógyszer a Magyar Nemzet szerint

Drágább lesz több gyógyszer a Magyar Nemzet szerint

2011. március 28., hétfő
Drágább lesz több gyógyszer a Magyar Nemzet szerint

Áprilistól jelentősen drágul számos úgynevezett kombinációs készítmény, döntően vérnyomáscsökkentő, mert az Országos Egészségbiztosítási Pénztár mérsékli a tb-támogatásukat.

A Magyar Nemzet hétfői számában megjelent cikkben magyarázatul hozzáfűzi: a kombinációs készítmények olyan medicinák, amelyek egy tablettában két különféle hatóanyagot tartalmaznak. Így elegendő két gyógyszer helyett egy tablettát bevenni. Áprilistól több száz ilyen termék támogatása csökken - olvasható a lapban -, mert a felülvizsgálat során indokolatlannak találták azt, hogy összegszerűen több támogatást kapnak ezek a szerek, mint amennyit a két hatóanyagot külön-külön tartalmazó gyógyszer együttesen. A lap birtokába került szakmai anyag szerint ezzel négymilliárd forintot spórol az állam. A Magyar Nemzet közlése szerint ez az intézkedés nincs összefüggésben a Széll Kálmán-tervben előirányzott - két év alatt - 120 milliárd forintos támogatás-csökkentéssel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.