Közélet

Civilek tiltakoztak Lázár János kijelentései ellen

Civilek tiltakoztak Lázár János kijelentései ellen

2011. március 20., vasárnap
Civilek tiltakoztak Lázár János kijelentései ellen

Mintegy kétszázan gyűltek össze vasárnap este a Fidesz Szentkirályi utcai székháza előtt, hogy tiltakozzanak Lázár János Fidesz-frakcióvezető hódmezővásárhelyi közgyűlésben elmondott kijelentései ellen.

A Facebook közösségi portálon azután kezdték a "polgári engedetlenségi flashmobot" szervezni, hogy szombaton az internetre felkerült egy hangfelvétel, amelyen

Lázár János

egyebek között azt mondta: "aki nem vitte semmire az életben, az annyit is ér". Lázár János vasárnap elnézést kért a városi közgyűlésen 2008-ban elhangzott "félreérthető" mondatai miatt. Hangsúlyozta, hogy a szövegösszefüggésből kiragadott részleteket idéztek, hiszen ő nem a szegény emberekről, hanem a "megélhetési politikusokról" beszélt.

Kopjás Attila

, a rendezvény egyik szónoka azt mondta: nem az a legfontosabb, hogy Lázár János mondjon le, sokkal fontosabb az az embertelen politika, aminek Lázár beszéde csak egy tünete. A jelek szerint nem ismerik azt a Magyarországot, ahol 2,5 millióan élnek létminimum alatt, és milliók próbálnak munkához jutni. Vagy nem tudnak ezekről a problémákról vagy nem érdekli őket, ennek köszönhető a politikájuk - fogalmazott. Sokan vannak, akiknek elege van ezekből a politikusokból. Gőg helyett alázatot, kioktatás helyett példamutatást várnak a politikusoktól, és azt, hogy falak helyett hidakat építsenek a társadalmi csoportok között - mondta Kopjás Attila. A Facebookon szerveződött flashmobon (villámcsődület) jelen volt

Schiffer András

, az LMP frakcióvezetője is, de beszédet nem mondott. A tüntetés békésen véget ért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.