Sport

Bombahír: a Lokomotiv Moszkvával meccsel a KITE-Szeged!

Bombahír: a Lokomotiv Moszkvával meccsel a KITE-Szeged!

2011. március 2., szerda
Bombahír: a Lokomotiv Moszkvával meccsel a KITE-Szeged!

Nem mindennapi hírt kaptunk szerda este Bakai Csabától, az NB III-ban szereplő KITE-Szeged labdarúgócsapat ügyvezetőjétől. A kék-fekete-zöldek pénteken Telkiben az orosz sztáregyüttes, a Lokomotiv Moszkva ellen játszanak felkészülési mérkőzést.

Bárki is állítja az ellenkezőjét, valami igenis megmozdult a szegedi futballban! Tavaly nyár óta (a KITE-Szeged megalakulásával) két Tisza-parti gárda küzd az NB III-ban, s nyíltan kimondva feljebb is vágynak. A városban NB I-es alakulatok (köztük az ország legnépszerűbb csapata, a Ferencváros) részvételével rendezték meg a 2011-es Borsodi Teremlabdarúgó-bajnokság egyik csoportjának összecsapásait sok ezer néző előtt, nemrégiben pedig a Magyarország - Szerbia válogatott futsalderbinek adott otthont az újszegedi sportcsarnok. Ezekben a "sikerekben", mert nevezzük nyugodtan nevén a "gyermeket", komoly szerepet játszott

Bakai Csaba

lobbitevékenysége, aki a KITE-Szeged ügyvezetőjeként és a Magyar Labdarúgó-szövetség amatőr bizottságának alelnökeként is dolgozik a futballért, a szegedi futballért. A KITE-Szeged - Lokomotiv Moszkva barátságos találkozó is illeszkedik a fönti sorba. A meccsre a Magyar Labdarúgó-szövetség felkérése alapján kerül sor pénteken 17 órai kezdettel a telki edzőközpontban. A mieink ellenfele kétszeres orosz bajnok, ötszörös kupagyőztes, kétszeres szuperkupa-győztes. A Lokomotiv Moszkva a 2010-es pontvadászatban (Oroszországban márciustól novemberig tart a sorozat) az ötödik helyen zárt. "Hatalmas élmény lesz a játékosainknak egy valóban nemzetközi szintű csapat ellen pályára lépni, biztosan örök életükben emlékezni fognak erre a kilencven percre. Már nagyon várjuk a pénteket" - nyilatkozta a SZEGEDma.hu-nak

Major László

vezetőedző. A bejelentéshez kapcsolódó hír, hogy a SZEGEDma.hu és az Együtt a Szegedi Labdarúgásért szurkolói mozgalom által péntekre, a Millenniumi kávéházba tervezett idénynyitó ankét elmarad, arra a jövő héten kerül sor. Az új időpontról is természetesen értesítjük majd a drukkereket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.