Sport

Atlétika: titános első helyek a palicsi felmérőn + FOTÓK

Atlétika: titános első helyek a palicsi felmérőn + FOTÓK

2011. március 10., csütörtök
Atlétika: titános első helyek a palicsi felmérőn + FOTÓK
Tíz napos edzőtábor után vasárnap felmérő versenyen vettek részt a Titán TC atlétái a délvidéki Palicson. Menyhárt Zoltán tanítványai, Szelepcsényi Zsolt és Lóczi Attila kiváló eredményeket értek el félmaratoni távon. Ezen kívül négy versenyző 5000 méteren futott, mind a nőknél, mind a férfiaknál szegedi győzelem született.Menyhárt Zoltán atlétaedző beszámolója szerint Attila már reggel jelezte, hogy kicsit gyengébbnek érzi magát, mint máskor, míg Zsolt teljesen rendben volt. Rajtuk kettőjükön kívül még négy Titán utazott a Vajdaságba, ahol egytől-egyig 5000 méteren álltak rajthoz. A kissé szeles, de futható időben Szelepcsényi Zsolt 1:10’00 alatt teljesítette a félmaratoni távot, mely a szervezők szerint előfordulhat, hogy valójában rövidebb volt a tényleges félmaratoni távnál. Az eredmény ettől függetlenül, még így is nagyon jónak nevezhető. A rajtnál egyébként ott volt a 40 éves, többszörös szerb bajnok Misovic Zdravko, aki talán a legtapasztaltabb volt ezen a távon az indulók között. "Versenyzőim már két alkalommal versenyeztek vele, de akkor megszorongatni sem sikerült, nem úgy, mint most! A rajt után egy négyfős boly alakult ki köztük a két Titánnal. A fiúk elmondása szerint Attila diktálta az iramot 8 kilométerig, majd 4 kilométerrel később Zsolt a már megszokott hosszú hajrát elindítva kicsit leszakította ellenfelét. 12-től 16 kilométerig hátszél segítette versenyzőmet, aki ezt jól kihasználva mutatta meg jelenlegi erőnlétét, és onnan esélyt sem adott másnak a győzelemre. A szpíker nem igazán hitt a szemének, amikor 1:08'00 körül feltűnt az első két versenyző a távolban" - számolt be a versenyről a Menyhárt Zoltán. Szelepcsényi Zsolt 1:09’10-es eredménye - ami ráadásul egyéni legjobbja is a távon - igazán jónak mondható, mert tavaly ősszel 1:12’34-gyel ért célba Darmstadtban, és idén ez még csak az első versenye volt. Zdravko 1:09’40-es eredménnyel ért célba és jelezte, hogy szerinte rövidebb lehetett a kimért útvonal. "Mi ezt teljesen a szervezőkre bízzuk, hogy mennyinek adják el a távot, de ha kicsit rövidebb is volt, akkor is kimagasló eredménynek számít ebben az időszakban!" - kommentálta az esetet a Titánok edzője. Lóczi Attila szintén egyéni csúcsot futva harmadikként ért célba. Rajtuk kívül további négy Titán-atléta, Tűhegyi Sára (1989), Bodai Bernadett (1999), Selmeczy Roland (1991) és Hallósy Levente (1999) versenyzett még 5000 méteren. Mind a női, mind a férfi mezőnyben szegedi győzelem született Tűhegyi Sára, illetve Selmeczy Roland révén, mindketten ugyancsak egyéni legjobbjukat elérve nyertek. A Titán TC versenyzőinek következő komoly megmérettetése az április 3-án megrendezésre kerülő Kismaratoni Országos Bajnokság lesz Székesfehérváron. Előtte március 27-én Újvidéken állnak rajthoz ismét félmaratoni távon, de Szelepcsényi Zsolt csak fél távot fog futni a bajnokság miatt.

Eredmények:

Férfi 21,1 km: 1. Szelepcsényi Zsolt (1992) 1:09’10 (egyéni legjobbja) 3. Lóczi Attila (1986) 1:12’58 (egyéni legjobbja) Férfi 5 km: 1. Selmeczy Roland (1991) 16’05 (egyéni legjobbja) 3. Hallósy Levente (1999) 19’22 (egyéni legjobbja) Női 5 km: 1. Tűhegyi Sára (1989) 18’18 (egyéni legjobbja) 5. Bodai Bernadett (1999) 23’50

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.