Bulvár

A Volán felülvizsgálja a kísérő nélküli gyerekek utazási szabályait

A Volán felülvizsgálja a kísérő nélküli gyerekek utazási szabályait

2011. március 24., csütörtök
A Volán felülvizsgálja a kísérő nélküli gyerekek utazási szabályait

Felülvizsgálják a felnőtt kísérő nélkül utazó gyerekek utazási szabályait, és annak eredményéről az ombudsmant a hivatalos határidőn belül tájékoztatják - mondta Saslics Elemér, a Volán Egyesülés vezérigazgatója csütörtökön az MTI megkeresésére annak kapcsán, hogy Szabó Máté ombudsman a busztársaságok utazási feltételeinek módosítását javasolta állásfoglalásában.

Az Országgyűlési Biztos Hivatala szerdán arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Volán busztársaság utazási feltételeinek módosítását javasolja az állampolgári jogok országgyűlési biztosa, miután megvizsgálta egy Volán buszról leszállított tízéves gyerek esetét. Az ombudsman szerint egy jegy és kísérő nélkül utazó kiskorúval szemben nem alkalmazható ugyanaz a szankció, mint ami egy felnőtt esetében megengedett.

Saslics Elemér

elmondta, hogy a Volán Egyesüléshez szerdán megérkezett az ombudsman levele, amelyben 30 napon belül tájékoztatást kér arról, hogyan módosulnak az utazási feltételekben a kizárásra vonatkozó rendelkezések annak érdekében, hogy felnőtt kísérő nélkül utazó gyermeket érvényes jegy, bérlet hiányában ne lehessen leszállítani a járműről. A Volán Egyesülés vezérigazgatója a vizsgált esettel kapcsolatban elmondta, hogy az utazási feltételek a Volán társaságok menetrend szerinti belföldi távolsági, helyközi járataira vonatkoznak. Az ombudsmani megállapítás pedig egy településen belüli helyi autóbusz-forgalomban történt esetre vonatkozik, az autóbusz-vezető az adott város autóbusz-állomásától 800 méterre lévő következő megállóhelyen szállította le a diákot. A vezérigazgató hangsúlyozta, hogy véleménye megegyezik az ombudsmanéval abban, hogy a vizsgált esetben a bérlet hiánya miatt meg lehetett volna tagadni a felszállást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.