Sport

A nemzeti futball-válogatottnak a köztévén a helye

A nemzeti futball-válogatottnak a köztévén a helye

2011. március 23., szerda
A nemzeti futball-válogatottnak a köztévén a helye

A legnépszerűbb magyar sportág nemzeti válogatottjának a közszolgálati televízió képernyőjén a helye – nyilatkozta Szabó László, a Médiaszolgáltatás-támogató Vagyonkezelő Alap (MTVA) kommunikációs igazgatója a Duna Televízió reggeli sportműsora, a Sportexpressz stúdiójában szerdán azzal kapcsolatban, hogy a Magyar Televízió is élőben közvetíti - a Sport TV-vel párhuzamosan - a küszöbön álló magyar-holland Eb-selejtező mérkőzéseket.

Szabó

megjegyezte: korábban 2003-ig közvetített folyamatosan a Magyar Televízió válogatott mérkőzéseket; a Sport TV-vel most más labdarúgó események közvetítéséről is folytatódnak a megbeszélések. A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) kommunikációs igazgatója egy korábbi sajtótájékoztatón azt is kihangsúlyozta: valamennyi közmédium kiemelt figyelemmel foglalkozik a magyar válogatottal, az MTV mellett a Duna Televízió és a Magyar Rádió műsoraiban is rendszeresen beszámolnak a felkészülésről. Miért és hogyan fontos, hogy összefogtak az ügyben a közmédiumok, köztük a Duna Televízió is? - vetette fel a Sportexpressz riportere A közszolgálati csatornák összessége – a négy tévécsatorna, a nyolc rádiócsatorna, a számos honlap és print termékek is – Magyarország legnagyobb médiavállalatát alkotják – reagált Szabó László. “ A közszolgálati együttműködésnek olyan ereje lehet, ha ezek a csatornák erősítik egymást, amivel a kereskedelmi televíziókkal is versenybe szállhat”- tette hozzá. Az ügyben szintén fontos szerepet játszó Sport TV-ről az MTVA kommunikációs igazgatója azt mondta: a legnagyobb magyar, sporttal foglalkozó tematikus csatornáról van szó. “Náluk vannak a válogatott mérkőzések jogai, így velük kellett és velük tudtunk megállapodni arról, hogy a magyar válogatott mérkőzéseit áthozzuk. De ez az együttműködés folytatódni fog, beszélgetünk más labdarúgó események közvetítéséről is” - hangzotatta Szabó László.

Gundel Takács Gábor

, aki a magyar köztévé közvetítő ripotere lesz, elmondta: mind a stúdióban, mind a pénteki (március 25-i) mérkőzés helyszínén, a Puskás Stadionban, készülnek kommentárokkal, közéleti személyiségek és szakemberek véleményének felvonultatásával; ugyanez vonatkozik a keddi visszavágóra is – tette hozzá. A közszolgálati tévécsatornákon olyan sporteseményeket és olyan sportágakat kell közvetíteni, amiket a fiatalok, akár gyermekek is, kipróbálhatnak, ha megtetszik nekik egy-egy közvetítés nyomán. Olyan sportágaknak kell tehát jelen lenniük a köztévék képernyőjén – ahogy a Duna Televízió is NB I-es mérkőzéseket közvetít –, amelyek segítik a sport és persze a futball megszerettetését a fiatalokkal – hangoztatta az MTVA kommunikációs igazgatója.

(Forrás: Duna TV Pintér Attila, felelős szerkesztő)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.