Egyetem

A CAS Software Kft. nyerte az idei SZTE Alma Mater Díjat + VIDEÓ

A CAS Software Kft. nyerte az idei SZTE Alma Mater Díjat + VIDEÓ

2011. március 30., szerda
A CAS Software Kft. nyerte az idei SZTE Alma Mater Díjat + VIDEÓ

A hagyományoknak megfelelően immár hatodik alkalommal adták át az SZTE Alma Mater Díját szerdán a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központban. A díjnyertes cég idén a CAS Software Kft., melynek ügyvezető igazgatója méltatta a szegedi hallgatók kreativitását. Az ünnepséghez munkaerőpiaci workshop is kapcsolódott, ahol a meghívottak az SZTE hallgatóinak munkaerőpiaci lehetőségeit elemezték.

"2006-ban, mikor először átadtuk az Alma Mater Díjat, alapvető célkitűzésünk az volt, hogy azon gazdasági társaságokat, cégeket jutalmazzuk ezzel az elismeréssel, akik arányait tekintve a legtöbb Szegedi Tudományegyetemen végzett hallgatót foglalkoztatták" - mondta el portálunknak

Görög Márta

, az SZTE Alma Mater vezetője. A díj tükrözi az SZTE Alma Mater alapcélkitűzését is, vagyis a kapcsolatépítést, illetve a már meglévő kapcsolatok gondozását, nem csupán a Szegeden végzett hallgatókkal, hanem azon partnerintézményekkel is, amikkel az egyetem bármely területén - akár innovációt vagy a tehetséggondozást tekintjük - szoros kapcsolatban áll, együttműködési szerződéseket alakít ki - tette hozzá. Az alumni intézmény vezetőjétől megtudtuk, jól látható, melyek azok a gazdasági társaságok, amelyek intenzív, aktív tevékenységet folytatva együttműködnek az SZTE Alma Materrel akár állásbörzék, akár képzések keretében, akár együttműködési szerződések vonatkozásában. E cégeket minden tavasszal megkérdeznek a foglalkoztatottak létszámáról, és évről évre e szempontok figyelembe vételével ítélik meg az Alma Mater Díjat. Az elégedettségi mutató nagyon impozáns: a szegedi egyetemen végzett hallgatókkal a munkavállalók elégedettek, szorgalmasnak tartják őket, és látják rajtuk a tenni akarást, az aktivitást - emelte ki Görög Márta. Ehhez természetesen az is hozzájárul, hogy az egyetem felkészülten igyekszik a hallgatókat a munkaerőpiacra bocsátani. Ezt jól példázza a mai állásbörze, az azt megelőző felkészítő nap, a SZTE Karrieri Iroda szolgáltatásai, tréningjei, melyek száma félévről félévre növekvő tendenciát mutat - fűzte hozzá az Alma Mater vezetője.

A virág, amelyik jól érzi magát Szegeden

Az együttműködésekben kézzelfoghatóvá válik a szegedi egyetemen felhalmozott tudás hasznossá tétele, az élet különböző területein való gyors felhasználási lehetősége. Így ráirányul a figyelem azon hallgatókra, akik olyan tevékenységet folytatnak, amely könnyen alkalmazhatóan bekerülhet a magyar szellemi, innovációs életbe - ezeket a lehetőségeket meg kell ragadnunk - fogalmazott

Pál József

, az SZTE nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettese. "Különösen hálásak vagyunk, mikor ez a hallgatói kínálat, az egyetem tudásának továbbvitele a vállalkozói élet felé partnerekre talál" - tette hozzá a rektorhelyettes a díj átadásakor. Az idei díjazott a CAS Software Kft., melynek ügyvezető igazgatója,

Ludwig Neer

köszönő szavaiban elmondta, a cég jelképe, egy barátságos virág - melyet a zakóján is megcsodálhattak a résztvevők - nagyon jól érzi magát és szaporodik a "napfény városában". "Az első évben tízen voltunk, a másodikban húszan, most negyvenen. A munkatársaknak jóformán fele még diák, akikkel nagyon elégedettek vagyunk, és ezt az arányt és tempót szeretnénk tartani a jövőben is" - fogalmazott Ludwig Neer. A cég ügyfélkapcsolat-kezeléssel (CRM - customer relationship management) foglalkozik, nemrég XRM-re is váltottak, vagyis kapcsolatkezelést végeznek többféle iparág számára: több nagy német egyetem az ő csomagjaikkal dolgozik - ezekkel például nyomon lehet követni a hallgatókat az egyetemre való belépésüktől kezdve egészen az alma materig.

Amiben jók a szegediek

Az ügyvezető igazgató elmondta, kezdettől fogva jó viszonyt ápolnak a szegedi egyetemmel. "Első itteni látogatásom az egyetemre vezetett. Az első tíz munkahelyet csak hallgatók töltötték be, ez a cég filozófiája, mivel olyan modern technológiákkal kell dolgoznunk, amiket a piacon amúgy sem kapunk meg, ezért kiképezzük a jó alaptudású diákokat a saját világunkban, akik néhány év múlva a cégben remélhetőleg továbbdolgoznak. Komoly termékgyártással foglalkozunk, a mobileszközök programozását is Szegedre hoztuk: iPad, Android vagy a Microsoft Slate, amelyből eddig csak néhány darab van" - tudtuk meg Ludwig Neertől. Az ügyvezető igazgató szerint a szegedi hallgatók erőssége a fantázia, a kreativitás, mindezt a német kollegák erősségeivel - mint a projektmenedzsment - összetéve ideálisan kiegészítik egymást. A díjátadó után munkaerő-piaci workshopot szerveztek, melyen elsősorban a munka-erőpiaci elhelyezkedés feltételeiről, a piacra lépés nehézségeiről, akadályairól, azok leküzdését segítő lépésekről folytattak megbeszélést az állásbörzén részt vett cégek és az egyetem képviselőinek bevonásával.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.