Gazdaság

Vizsgálják a magánnyugdíjpénztárakat

Vizsgálják a magánnyugdíjpénztárakat

2011. február 5., szombat
Vizsgálják a magánnyugdíjpénztárakat

A február 14-ével kezdődő héten kerülhet az Országgyűlés elé az a törvénymódosító javaslat, amellyel a kormány megteremti az alapját, hogy a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) vizsgálhassa a hazai magánnyugdíjpénztárak gazdálkodásának körülményeit és a tagi vagyon átadás-átvételi folyamatát - értesült a Magyar Nemzet.

Az előterjesztés szerint a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapról szóló, és a szabad nyugdíjpénztár-választás lebonyolításával összefüggő, december végén elfogadott törvény mellett változhat az államháztartásról szóló törvény is - írja szombati számában a Magyar Nemzet. Arra a kérdésre, hogy mennyi pénzt utalhatnak a pénztárak az államnak, Orbán Viktor szerdai sajtótájékoztatóján azt felelte: most ugrik a majom a vízbe. Az átadás-átvételnek legalább olyan precíznek kell lennie, mint a kormányváltáskor. Hogy pontosan mekkora ez a vagyontömeg, jó néhány hónap alatt fog kiderülni. Most még csak becslések vannak - tette hozzá a kormányfő. (Forrás: mno.hu/InfoRádió)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.