Közélet

Visszavonul a Tisza, takarítják a rakpartot + FOTÓK

Visszavonul a Tisza, takarítják a rakpartot + FOTÓK

2011. február 1., kedd
Visszavonul a Tisza, takarítják a rakpartot + FOTÓK
Még mindig lassan, de folyamatosan apad a Tisza vízszintje, megkezdték a rakpart takarítását, ám a víz teljes eltűnéséhez még legalább egy hétre van szükség. Apad a Tisza és mellékfolyói, a középtávú időjárás-előrejelzés alapján a következő napokban a felső folyószakaszokon továbbra is apadó tendenciára lehet számítani. Az Alsó-Tisza is lassan apad. Szegednél a vízállás az I. fokú készültségi szint (650 cm) alatti. A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. és az Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Atikövizig) munkatársai közösen megkezdték a rakpart és lépcsősor tisztítását - tájékoztatott Kozák Péter, az Atikövizig igazgatója. Ezután tesznek javaslatot a város irányába a rakpart forgalomba helyezésére, de annak tényleges elrendelése már útüzemeltetői kérdés. Az igazgató azt is közölte, mindenféleképpen legalább egy jó hétre van még szükség, míg az út ágyazatából a Tisza kedvező vízállása mellett teljesen ki tud folyni a víz.

Tovább küzdenek a belvízzel

Az igazgatóság a belvizek gyorsabb levezetése érdekében 13 munkagéppel végez a főcsatornákon lefolyási akadályok eltávolítását. A megtett beavatkozások hatására a belvízi helyzet a települések közvetlen közelében javult: a belvízi elöntés nagyon lassan csökken, nagysága a január 27-i jelentés alapján 82.850 ha, melyből a vetésterületek nagysága 27.950 ha, a szántóterület 24.450 ha, azonban az elmúlt napokban lehullott csapadék, az olvadást követően növelheti az elöntés nagyságát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.