Gazdaság

Vezet a T-Mobile a mobil szélessávban

Vezet a T-Mobile a mobil szélessávban

2011. február 11., péntek
Vezet a T-Mobile a mobil szélessávban

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) adatai szerint a T-Mobile részesedése a legnagyobb a mobilinternet piacon, egyúttal a Magyar Telekom szerint az övé a leggyorsabb szélessávú adathálózat is a hivatal számára kötelező éves adatszolgáltatás keretében végzett új mérések alapján.

Az NMHH adatai szerint tavaly decemberben 87 ezerrel, 1 millió 307 ezerre nőtt a mobilinternet-előfizetések száma Magyarországon. A teljes előfizetői táboron belül a mobilinternet-szolgáltatást az utolsó három hónapban igénybe vevő aktív ügyfelek száma átlépte az egymilliót, a november havi 947 ezerről decemberben 1 millió 3 ezerre emelkedett. A forgalmazásban részt vevő aktív előfizetések alapján a Vodafone részesedése 27,62 százalékról 27,78 százalékra, a T-Mobile részesedése pedig 48,28 százalékról 48,61 százalékra emelkedett, míg a Telenoré 24,11 százalékról 23,61 százalékra csökkent. A Magyar Telekom Nyrt. pénteki közleménye szerint a mobil adathálózatra vonatkozó évenkénti méréseket a szolgáltatók maguk végzik el saját mobil adathálózatukra vonatkozóan, s az összegzett adatokat megküldik az NMHH-nak. A közlemény alapján a T-Mobile hálózata jellemzően másodpercenként 2,45 megabit le- és 818 kilobit feltöltési sebességet tesz lehetővé. A vonatkozó kormányrendelet szerinti adatszolgáltatás során a magyar mobilszolgáltatók többek között a szélessávú le- és feltöltési sebességek mérésére vonatkozóan azonos, minden szereplő által elfogadott módszertanban állapodtak meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.