Közélet

Vasárnap éjjel megnyílik a rakpart

Vasárnap éjjel megnyílik a rakpart

2011. február 3., csütörtök
Vasárnap éjjel megnyílik a rakpart

A Tisza apadása elindult, ami több hétig is eltart, így a környezetgazdálkodás munkatársai vasárnap éjjel megnyitják a rakpartot a gépkocsiforgalom előtt. Újabb lezárásra május környékén lehet majd számítani.

Az Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (ATIKÖVIZIG) arról tájékoztatta a SZEGEDma.hu-t, hogy a Tisza és mellékfolyói is apadnak. A középtávú időjárás-előrejelzés alapján a következő napokban a felső folyószakaszokon továbbra is apadó tendenciára lehet számítani. Az ATIKÖVIZIG működési területén lévő folyószakaszokon az árvízvédelmi készültséget megszüntette és a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft-vel a Huszár Mátyás rakpart és a lépcsősorok takarítását a hét végére befejezi. „Múlt hét szombaton kezdtük a takarítást, mikor a vízszint 590 centiméterre apadt, ez a szint, mikor a sodrás még be tud vinni vizet, de már rá mehetünk gépeinkkel és letolhatjuk az útról a hordalékot. Hétfőre teljesen lehúzódott a víz a rakpartról, de az alépítmények miatt az időjárás függvényében közel egy hetet kell várni a száradásra. A napokban melegedés, és napsütés is várható ezért, miután átvizsgáljuk a rakpartot, vasárnap éjjel megnyitjuk az autós forgalom előtt” – mondta portálunkat

Makrai László

, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője hozzátéve, hogy az előrejelzések alapján mág több hétig apadni fog a folyó, s a hegyekben még egy hónapig nem várható olvadás sem, így a zöld ár április-május környékén érhet el minket, akkor várható egy esetleges rakpartlezárás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.