Bulvár

Várakozási helyzet Nagylakon (Frissítve)

Várakozási helyzet Nagylakon (Frissítve)

2011. február 9., szerda
Várakozási helyzet Nagylakon (Frissítve)

A Nagylaki Határátkelőhelyen a teherforgalomban kifelé irányban a várakozási idő 8 óra, befelé pedig 6 órára emelkedett – tájékoztatott Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A rendőrség javasolja elsősorban a kamion- és tehergépkocsi-vezetőknek, hogy a gyorsabb haladás érdekében válasszák a Gyulai Határátkelőhelyet.

Frissítve:

Tovább nőtt a tehergépjárművek várakozási ideje szerdán a nagylaki határátkelőnél, a kilépő oldalon nyolc órát kellett sorban állniuk a kamionosoknak, a járművek több mint öt kilométer hosszan torlódtak föl - tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója. A személyforgalom folyamatos, az autósoknak azonban a sűrű ködben kell kikerülniük a kamionoszlopot. A balesetek elkerülése érdekében a határátkelőről Makó felé tartó forgalmat a rendőrség Kövegy irányába terelte el. Ezen az úton azonban röviddel dél után vontatmányával árokba csúszott egy román kamion, és szinte a teljes útpályát elfoglalta. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjének tájékoztatása szerint a belépő oldalon hat órát kell várniuk a kamionosoknak. Szenti Szabolcs azt tanácsolja a kamion- és tehergépkocsi-vezetőknek, hogy a gyorsabb haladás érdekében válasszák a gyulai határátkelőhelyet. A főhadnagy közölte: a román hatóságok arról tájékoztatták a magyar rendőrséget, hogy megszüntetik a szigorított ellenőrzést, így szerda éjfélre megszűnhet a várakozás a teherforgalomban.

Fabian Badila

, a román országos határrendőrség szóvivője korábban az MTI-nek elmondta, a szabálysértések és a törvénytelenségek megelőzése érdekében szigorúbb ellenőrzést vezettek be a határátlépésnél. Kedden a belépő oldalon négy, a kilépő oldalon három órát kell várakozniuk a teherautóknak.

Frissítve:

Tuczakov Szilvána sajtószóvivő közlése szerint szerdán délutánra 4 órára csökkent kifelé irányban, és várhatóan mindkét irányban rohamosan tovább fog csökkenni a várakozási idő a teherforgalomban a Nagylaki Határátkelőhelyen. A kedd óta a magyar és román oldalon fennálló több órás várakozás a román határőrizeti szervek szigorított ellenőrzése miatt alakult ki, mely ma délben megszűnt, így a torlódás várhatóan éjfélre véget ér. A két nap során magyar oldalon egészen Magyarcsanádig állt a teherjárművek sora, mely több kilométert tett ki. A rendőrség a forgalmat magyar oldalon a határ közelében mindkét irányban szakaszolta annak érdekében, hogy a határ menti településekre a kamionforgalom ne zúduljon egyszerre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.