Gasztro

Valentin-napi édességek

Valentin-napi édességek

2011. február 12., szombat
Valentin-napi édességek

Hölgyeim, itt a nap, amikor a férfiaknak kell gondoskodnia a romantikáról, nekünk csak egy dolgunk van, tömjük meg a hasukat, saját készítésű édességekkel. A többit meg hagyjuk rájuk. Ezen a héten Valentin-napi finomságokból válogattunk.

Romantikus Raffaello

Hozzávalók:

10 db tojás 20 dkg kókuszreszelék 4 ek. rétesliszt 1 db citrom leve 50 dkg porcukor 1 csomag sütőpor 1 csomag vaníliás cukor 1 csomag vaníliás puding 4 dl tej 15 dkg darált dió 3 ek. kakaó 25 dkg margarin

Fehér tészta:

Elsőnek 5 darab tojásfehérjét fél citrom levével és 15 dkg porcukorral kemény habbá verjünk. 15 dkg kókuszreszeléket 2 evőkanál rétesliszttel és fél csomag sütőporral összekeverjük. Majd óvatosan keverjük hozzá a kemény habot. Öntsük sütőpapíros tepsibe, egyenletesen osszuk szét, és előmelegített sütőben maximum 10 percig süssük. A tésztája maradjon fehér, azonnal borítsuk ki egy másik sütőpapírra és húzzuk le róla a sütőpapírt.

Barna tészta:

Az 5 darab tojásfehérjét kevés citrom levével és 15 dkg porcukorral kemény habbá verjünk. 15 dkg darált diót, 2 evőkanál réteslisztet, 3 evőkanál kakaót és a fél csomag sütőport összekeverünk. Ugyanúgy, mint a előbb ezt is óvatosan összekeverjük a kemény habbal, és mint a másik lapot, ezt is megsütjük.

Krém:

A 10 tojás sárgáját kikeverjük a 4 csomag vaníliás cukorral és a 20 dkg porcukorral és egy egész citrom reszelt héjával. A 4 dl tejből, az egy csomag vaníliás pudingból és a cukros tojássárgájából folyamatos keverés mellett kemény krémet főzzünk. Ha kihűlt, hozzákeverünk 25 dkg margarint. A krém felét a két lap közé, a másik felét a tetejére kenjük, majd megszórjuk kókuszreszelékkel.

Csokoládécseresznyék

Hozzávalók

12 darab kandírozott cseresznye 2 ek. rum vagy brandy 250 g nyers marcipánmassza 125 g étcsokoládé

Díszítéshez:

kevés tej-, ét- vagy fehércsokoládé

A cseresznyéket kettévágjuk, majd egy tálkába helyezzük, a rumot ráöntjük és egy órát állni hagyjuk A marcipánt 24 azonos nagyságú darabra vágjuk, majd ezekből golyót formálunk. Minden egyes golyóba egy cseresznyedarabkát helyezünk. A csokoládét apró darabokra törjük, majd forrásban lévő víz felett megolvasszuk. A marcipángolyókat megmártjuk benne, egy tálcára helyezzük, és hűtőben hagyjuk megszilárdulni. Olvadt fehér- vagy étcsokoládéval díszítjük.

Szerelmetes szilvalikőr

Hozzávalók

40 dkg aszalt szilva 20+20 dkg méz 1 db vaníliás rúd 2 fahéjrúd 2,5 dl víz fél liter vodka A szilvát 20 dkg mézzel egy jól zárható nagy befőttes üvegben rétegezzük. Félbevágott vaníliarudat és a darabokra tört fahéjat a rétegezés felénél beletesszük. Az „ágyat” leöntjük a vodkával, és hűvös helyre helyezzük egy 3-4 napra. Naponta kétszer-háromszor rázzuk össze. Amikor a vodka szép aranyszínű lesz, a másik 20 dkg mézet forraljuk össze 2,5 dl vízzel. Ezt a mézes szirupot ráöntjük a szilvás vodkára és az egészet jól összekeverjük. Szűrőbe helyezzünk orvosi gézlapot és ezen keresztül szűrjük üvegbe.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.