/

Úrrá kell lenni a gyengeségeken – reformmenetrend

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Úrrá kell lennünk gyengeségeinken és neki kell kezdenünk az államadósság csökkentésének, valamint hatékonyabbá kell tennünk az egészségügyi és oktatási rendszert – fogalmazott Orbán Viktor a Fidesz kihelyezett, háromnapos siófoki frakcióülésén a kormány legfontosabb feladatairól – írja a Portfolio.hu.

Az átszervezésre vonatkozó kormányzati javaslatokat tíz napon belül a frakció rendelkezésére bocsájtják, és az elkövetkezendő két-három hónap folyamán komoly szakmai konzultációk következnek annak érdekében, hogy a döntések fél éven belül megszülethessenek – közölte a miniszterelnök a kormány reformprogrammal kapcsolatos szándékait.

Orbán Viktor miniszterelnök tájékoztatta a képviselőket az elmúlt időszak legfontosabb történéseiről, valamint az ország, a kormány és a kormánypárti frakciók előtt álló legnagyobb kihívásokról. A közlemény szerint a miniszterelnök felidézte a kormány eddigi intézkedéseit, így az első akciótervet, a bankadó és a válságadók bevezetését, valamint a nyugdíjrendszert érintő változtatásokat.

Ezen intézkedések nyomán az ország a saját lábára állt és sikerült elkerülni az IMF által diktált megszorítások bevezetését. A miniszterelnök 2011-ről azt mondta, hogy az küzdelmes év lesz Magyarország számára, hiszen a bizonytalan világgazdasági folyamatok veszélyeket rejtenek magukban – írja Szijjártó Péter.

A Magyar Nemzet értesülései szerint a kormányfő három fő célt határozott meg az idei évre:

– a 2011-es költségvetés biztonságba helyezését, ezt szolgálja a Matolcsy György által kezdeményezett 250 milliárd forintos stabilitási alap felállítása

– többlépcsős strukturális reformok az átszervezés érdekében

– harmadik cél pedig az alkotmányozás

Orbán Viktor azt is bejelentette, hogy felállítanak egy munkacsoportot, amely az új adórendszer működését kíséri majd figyelemmel.

(Forrás: Portfolio.hu)

Előző sztori

Közösségi házat építenek a piaristák

Következő sztori

Röplabda: ki-ki meccs pénteken a Csepel ellen