Gazdaság

Új mentőhöz új jogosítvány?

Új mentőhöz új jogosítvány?

2011. február 1., kedd
Új mentőhöz új jogosítvány?

Az Országos Mentőszolgálat közbeszerzési pályázatot írt ki új esetkocsik beszerzésére. A feltételek szerint olyan gépjárműveket kap majd az OMSZ, melyek vezetését C kategóriás jogosítványhoz kötik. A probléma az, hogy az alkalmazott sofőröknek többsége csak B kategóriás jogosítvánnyal rendelkezik – fejti ki keddi cikkében a Magyar Nemzet.

A jelenleg 770 állományban lévő különböző típusú mentőautóból 247 darabot muszáj leselejtezni, ezért elengedhetetlennek bizonyul az új járművek beszerzése - erre az egészségügyi kormányzat 850 millió forintos költségvetéssel kalkulál. A tender műszaki leírása igen részletes, a legmagasabb szintű mentőellátás biztosítására alkalmas járműveket fogják megvásárolni – nyilatkozta a lapnak

Győrfi Pál

, az OMSZ szóvivője. Problémát jelent ugyanakkor, hogy az új esetkocsik tömege három és fél tonna, ezért C kategóriás jogosítványt igényelnek, mentőszolgálatnál dolgozó sofőrök jelentős részének azonban csak B kategóriás jogosítványa van. Az OMSZ-nál most keresik a megoldást a problémára, ugyanis az átképzéshez 100-150 ezer forintra lenne szükség fejenként, melyet a sofőrök képtelenek önerőből finanszírozni. Első lépésben felmérik, hány gépkocsivezető rendelkezik C típusú gépjárművezetői engedéllyel - írja a lap.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.