Egyház

Tisztújító közgyűlést tartottak a cserkészek

Tisztújító közgyűlést tartottak a cserkészek

2011. február 20., vasárnap
Tisztújító közgyűlést tartottak a cserkészek

A Magyar Cserkészszövetség V. Délmagyarországi Kerülete szombaton tisztújító közgyűlést tartott, melyen beszámolók hangzottak el mind az elmúlt egy esztendő tevékenységéről, mind pedig a vezetőség elmúlt öt évéről.

A kerület szakmai beszámolóját az elnökség nevében

Babos Gábor

ügyvezető elnök ismertette. Az elmúlt közel három év súlypontja a Kerületi Nagytábor volt, amit már több szinten is értékelt a kerület: tábori szervezők/résztvevők szintjén és kerületi szakmai konferencián. "Kegyelmi időnek tarthattuk ezt az eseményt, hiszen az öt évvel ezelőtti választáson nem volt a megfogalmazott célkitűzések között ez az esemény. Emellett folyamatosak voltak az évközi cserkészesemények, a korábbiakhoz képest a Nagytábor munkálatai miatt kissé visszafogottabban, hogy erőinket arra összpontosíthassuk" - tájékoztatta portálunkat

Laurinyecz Mihály

, a cserkészkerület elnöke. A gazdasági beszámolót

Lakó Ferencné

ismertette, aki civilként közel egy éve kapcsolódott be a kerület gazdasági életének intézésébe. Precízen, összeszedetten tájékoztatta a csapatok képviselőit az elmúlt év gazdasági eseményeiről és a 2011-es év gazdasági tervéről. Mind az előző, mind ezt a beszámolót a tagság – néhány kérdés pontosításával és egy kiegészítéssel - egyhangúlag elfogadta. A beszámolók után a tisztújítás következett. A leköszönő elnök, aki egyben a közgyűlés levezetője is,

Laurinyecz Mihály

megköszönte az előző évek munkáját minden terület vezetőjének, szakvezetőknek és munkatársaknak egyaránt. Külön kiemelve azt a két vezetőt, aki az új elnökségben aktív részt nem vállalt, de megbízásuk utolsó percéig is aktívan részt vettek a munkában. A jövőben segítőkként folytatják a kerületben szolgálatukat konkrét poszt nélkül. Majd a jelölőbizottság ismertette a jelölteket, akikre titkos szavazással adhatták le a jelenlévők voksaikat. Egy rövid agapé után ki is hirdethettük a választás eredményét. Ezek szerint a következő évre a kerület vezetősége:

Kerekes Margit

ügyvezető elnök,

Babos Gábor

, Országos Intézőbizottsági tag,

Kéri László

vezetőtiszt,

Laurinyecz Mihály

kerületi elnök. Az új vezetőség megköszönte a beléjük vetett bizalmat és rövid bemutatóban ismertette a következő négy év célkitűzéseit. "Folytatva az előző elnökség mottóját - „Együtt szolgálni” - a cserkészprogramok pedagógiai hangsúlyát szeretnénk tudatosítani. Minél szorosabbra kötve a programoknak a célkitűzéseit a kerület egységes céljaival. Szem előtt szeretnénk tartani az országos szövetség nevelési stratégiáját, felhasználva és gyarapítva a kerületben eddig kialakult kísérleti csapat tapasztalatait. A csapatok közötti együttműködést serkentő, illetve korosztályi programok számát szeretnénk gyarapítani. Előttünk álló kiemelkedő esemény: 2012-ben a kerület 90, a Magyar Cserkészszövetség 100 éves évfordulója, amit méltóan szeretnénk megünnepelni" - összegzett Laurinyecz atya. A közgyűlést bezárva azzal búcsúztak el a résztvevők egymástól, hogy egy hónap múlva, az Árvízi Emléknapon lehetőleg valamennyien újból találkoznak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.