Egyetem

Népszerű volt az e-felvételi

Népszerű volt az e-felvételi

2011. február 17., csütörtök
Népszerű volt az e-felvételi

Fennakadások nélkül és csúcsokkal ért véget éjfélkor a jelentkezés a felsőoktatásba. A tavalyinál például sokkal többen jelentkeztek az interneten, és idén is volt, aki negyven intézményt jelölt meg - írja az mr1.hu.

Végleges adatok még nincsenek, mert a postán feladott lapokat később számolják össze, most csak az interneten jelentkezőkről van összesítés, akiknek száma 37 százalékkal több a tavalyinál. Idén semmilyen fennakadás nem volt a rendszerben, pedig volt olyan másodperc, amikor egyszerre több mint háromezer felhasználó rögzítette az adatait - mondta

Hoffmann Rózsa,

oktatásért felelős államtitkár. Aki a legrövidebb idő alatt töltötte ki a jelentkezését, az február 15-én, tehát az utolsó nap 23.37-kor jelentkezett be a rendszerbe, és mindössze kilenc perc alatt véglegesítette a jelentkezését úgy, hogy ebbe az ügyfélkapus hitelesítés is benne volt. A legidősebb és a legfiatalabb e-jelentkező között 54 év a korkülönbség. A jelentkezők még egyszer módosíthatnak a sorrenden, de új szakot már nem jelölhetnek meg. Változások, újabb dokumentumok, például nyelvvizsga eredmények benyújtásának végső határideje július 7-e. A ponthatárok kihirdetésének várható időpontja július 21-e. (Forrás:

mr1.hu

)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.