Bulvár

Mindenről az alkohol tehet...

Mindenről az alkohol tehet...

2011. február 16., szerda
Mindenről az alkohol tehet...

Két kerékpárt loptak el a hétvégén Csongrádon. Mindkét elkövető azt mondta a rendőröknek, hogy mindenről az alkohol tehet, ők nem sok mindenre emlékeznek – tájékoztatott Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Szombaton délután az egyik élelmiszerboltból érkezett bejelentés, hogy elloptak egy üzlet előtt letámasztott kerékpárt. A helyszínre érkező rendőrök az adatgyűjtés során megállapították az elkövető személyazonosságát, majd elindultak érte. Miután bejutottak a férfi lakásába, őt az ágyban találták, miközben éppen mélyen aludt. Felébresztették és közölték vele, hogy lopás miatt előállítják, ugyanis az udvarán megtalált kétkerekű nem az övé. A gyanúsított azt mondta a rendőröknek, hogy a boltba már erősen ittas állapotban ment be, ahol további alkoholt vásárolt, majd kifelé menet meglátta a lezáratlan kerékpárt. Mivel hideg volt, nem volt kedve gyalogolni, ezért egy hirtelen ötlettől vezérelve felpattant a járműre, és hazatekert vele. Azt is bizonygatta a rendőröknek, hogy ő soha sem csinált még semmi rosszat, és ezt a tettét is nagyon megbánta. Ekkor az egyenruhások viszont közölték vele, hogy ők ezt nem így tudják, ugyanis a nyilvántartás szerint a férfi ellen a bíróság letöltendő szabadságvesztés miatt elfogatóparancsot bocsátott ki, így őt kihallgatását követően a büntetés-végrehajtási intézetbe szállítják. Vasárnap délután szintén egy kerékpárral, illetve az alkohollal gyűlt meg egy 45 éves férfi baja. Történt ugyanis, hogy egy disznóvágást követően a házigazda kerékpárral elindult széthordani a kóstolót, azonban időközben betért az egyik helyi talponállóba. Ott is ráhúzott a napi adagra, így amikor végzett, felesége kerékpárja helyett egy vad idegen ember biciklijére pattant fel. A hibát csak otthon vette észre, ezért elindult visszafelé. Út közben egy ismerősével találkozott, ő mondta meg neki, hogy ki keresi a kerékpárját. A férfi szégyenében inkább ismerősét kérte meg, hogy juttassa vissza a „kölcsönvett” kerékpárt. A Csongrádi Rendőrkapitányság mindkét ügyben lopás miatt indított eljárást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.