Sport

Kosárlabda: Pakson javítana a Szedeák

Kosárlabda: Pakson javítana a Szedeák

2011. február 23., szerda
Kosárlabda: Pakson javítana a Szedeák

Az első mérkőzésen elszenvedett 25 pontos vereséget követően gyakorlatilag reménytelen helyzetben várja a férfi kosárlabda magyar kupa negyeddöntőjének szerda esti visszavágóját a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák. Nyilas Istvánék azzal a céllal utaznak Paksra, hogy olyan kemény, szoros csatára késztessék a favoritot, mint tették azt néhány hete Körmenden.

Gyenge játékkal 87-62-re kapott ki múlt héten a negyeddöntő odavágóján a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák, így elszálltak továbbjutási esélyei az Atomerőmű SE-vel szemben (mely ráadásul tovább erősödött, hiszen leigazolta a válogatott

Vojvoda Dávidot

a szétesőben lévő Zalaegerszegtől). Ettől függetlenül nem veszik félvállról a mai mérkőzést a szegedi srácok, hiszen szeretnék visszaszerezni önbecsülésüket, önbizalmukat. A sérültek, betegek lassan felépülnek, a bajnokság hétfői, Debrecen elleni találkozójával kezdődő fontos szakaszára lendületbe kell jönnie a Fodor-alakulatnak, ezért sem mindegy, milyen produkcióval rukkolnak elő Pakson Nyilas Istvánék. "Pontosan azzal a céllal utazunk Paksra, mint pár hete a körmendi bajnokira: újra a szebbik arcunkat akarjuk mutatni, magunknak szeretnénk elsősorban megfelelni. A múlt héten nagyon rosszul teljesítettünk, így magunkhoz képest kell előrelépnünk, javulnunk. Idegenben lépünk pályára, ettől pedig különösen szép feladat áll előttünk. Bízom benne, hogy akárcsak Körmenden, ezúttal is egy jó meccset tudunk vívni. A továbbjutás kérdése eldőlt, de számunkra hasznos gyakorlás lehet ez a csata a jövő héttől következő bajnokik előtt" - mondta portálunknak

Fodor Péter

. A vezetőedző hozzátette:

Kiss Zsolton

kívül valószínűleg mindenkire számíthat, ám az influenzán átesett kosarasok erőállapota még mindig nem tökéletes. Ami Koltit illeti, a január elején műtött játékos a napokban óvatosan elkezdte a tréningeket, olyan gyakorlatokat végez, melyek nem járnak testi kontaktusveszéllyel. Nem siettetik a visszatérését, hiszen a szakmai stáb az egészségét, a pályafutását tartja szem előtt. A mester úgy fogalmazott, Kiss fogja meghozni a döntést, mikor szállhat újra be kockázat nélkül. A 18 órakor kezdődő mérkőzésről online közvetítést olvashatnak majd portálunkon.

Emlékeztetőül az első összecsapáson:

Férfi kosárlabda magyar kupa negyeddöntő, 1. mérkőzés:

Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák – Atomerőmű SE 62-87 (13-25, 16-18, 17-24, 16-20).

Szeged, újszegedi sportcsarnok, 600 néző. Vezette: Valovics I., Király L., Gál J.; ellenőr: Gincsai.

Szeged:

Drahos 3/3, Rubin 10/6, Nyilas, Dukics 14/3, McKenzie 11. Csere: Molnár M. 5/3, Vida 9, Tanács 3/3, Szabad 2, Simándi, Mészáros 2. Vezetőedző: Fodor Péter.

Paks:

Kovács Á. 4, WINTERS 15/12, KÖRTÉLYESI 13, Johnson 10, SALES 22/6. Csere: Farkas A., Pavlik 13/9, Tóth P. 4, Morgen 3, Faragó P. 3/3, Horti. Vezetőedző: Horváth Imre.

A negyeddöntő további párosítása:

Szolnoki Olaj KK - T.O.M Controll-Kecskeméti KSE 85-74; 72-67 (továbbjutott: a Szolnok kettős győzelemmel) Pécsi VSK-Pannonpower - Albacomp szerda 18.00; 74-99 Salgótarjáni KSE - Talarék Soproni KC szerda 18.00; 77-101

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.