Sport

Kosárlabda: döcögős kezdés, kötelező Mediteam-győzelem (FRISSÍTVE)

Kosárlabda: döcögős kezdés, kötelező Mediteam-győzelem (FRISSÍTVE)

2011. február 4., péntek
Kosárlabda: döcögős kezdés, kötelező Mediteam-győzelem (FRISSÍTVE)

Nehéz, akadozó kezdés után végül hozta a kötelező győzelmet a Mediteam Szeged női kosárlabdacsapata és bő húszpontos győzelmet aratott a Vasas-Csata vendégeként a kosárlabda NB I/A 22. fordulójában.

Az őszi, szegedi 74-60-as találkozó után ezúttal is győzelemre lehetett számítani az azóta alaposan felbolydult szegedi csapat részéről, amely hozta is a kötelezőt. Kissé döcögősen indult a találkozó, s bár fölényben játszott a Mediteam, elhúzni nem tudott a hazaiaktól, így szünetre nyolcpontos előnnyel mentek Laklóth Annáék. A folytatásban sem remekelt a szegedi együttes, mindössze kilenc pontot sikerült szerezni, de szerencsére a Vasas nem tudott feljönni annyira, hogy egyenlíthessen. A záró játékrészben aztán végre azt játszották a szegedi lányok amit kell és a realitásoknak megfelelő, több mint húszpontos győzelmet arattak. A meccsen sajnos most egyik ukrán légiós sem volt annyira biztos kezű, mint korábban, s akárcsak a Fradi elleni találkozón, a védők ezúttal is ügyeltek a két távoli bombázó

Olena Zserzserunovára

(19 pont, 11 lepattanó) és

Marina Szazonenkóra

(6/3) - utóbbi nem igazán tudott kibontakozni péntek este.

Iva Roglics

a tőle megszokott harcossággal játszott (12 pont, 5 lepattanó, 4 szerzett labda, 7 kiharcolt fault, 2 blokk),

Rasheed Rita

pedig nem annyira egyéni jó teljesítményéért, mint inkább a a csapat hasznos tagjaként való szereplésével vívott ki magának elismerést (10 pont, 4 lepattanó, 3 labdaszerzés, 4 gólpassz), amíg ki nem pontozódott. A hazaiaknál kiemelendő

Pál Szandra

(12 pont, 11 lepattanó, 3 gólpassz) és

Velkey Krisztina

(13/3, 7 lepattanó, 3 gólpassz) játéka, de egyéni teljesítményük messze nem volt elegendő a Mediteam ellen, s a szegediek nem csak egyéni teljesítményekben, de csapatjátékban is messze felülmúlták őket, dacára az első három negyedbeli akadozó, pontatlanságoktól tűzdelt játéknak. A csapattal kapcsolatos hír, hogy sikerült megegyezni a Zalaegerszeggel, így két nappal a hivatalosan kiírt időpont után, február 18-án kerül sor a magyar kupa negyeddöntőjére a két, a bajnokságban is érdekelt csapat között.

Női kosárlabda NB I 22. forduló:

Vasas-Csata - Mediteam Szeged 55-76 (17-21, 17-21, 13-9, 8-25)

Budapest, Pasaréti Sportcentrum, 100 néző. Vezette: Gorka, Surányi.

Vasas-Csata:

PÁL 12, Adamecz 10/3, Mansare 6, VELKEY 13/3, Balla 9.

Csere:

Bajnóczi 3, Koch, Barta, Mányoki 2.

Vezetőedző:

Diósadi Deák Éva.

Mediteam Szeged:

LAKLÓTH 15/3, Szazonenko 6/3, Rasheed 10, ROGLIC 12, ZSERZSERUNOVA 19.

Csere:

LENGYEL 11/3, Fejes 3, Kováts.

Vezetőedző:

Mészárosné Kovács Andrea.

Kipontozódott:

Pál (32'), ill. Rasheed (36'). Mészárosné Kovács Andrea:

"A centerposzt volt a meghatározó, itt dőlt el a mérkőzés. Akárcsak a Fradi ellen, ezúttal is hiányoztak a jó kinti dobások részünkről."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.