Egyetem

Kiemelt fontosságú az európai szélessáv elterjesztése

Kiemelt fontosságú az európai szélessáv elterjesztése

2011. február 28., hétfő
Kiemelt fontosságú az európai szélessáv elterjesztése

A magyar soros elnökség jogalkotási prioritásai közé tartozik az európai Digitális Menetrendhez igazodva a szélessávú internet-hozzáférések elterjedésének ösztönzése, amelynek egyik fontos eszköze lesz az Európa egészére kiterjedő rádióspektrum-politikai program megalkotása - erről Nyitrai Zsolt infokommunikációért felelős államtitkár beszélt, aki a magyar soros EU-elnökség képviseletében munkaebéden tárgyalt a Brit Kereskedelmi Kamara képviselőivel Brüsszelben.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vasárnapi közleménye szerint az államtitkár a soros elnökség prioritásait ismertetve jelezte: Magyarország a távközlés területén is a párbeszéd és a konszenzuskeresés útját járja. Hangsúlyozta: gyors és átgondolt döntéseket kell hozni annak érdekében, hogy Európa az információs kor technológiai változásainak ne elszenvedője, hanem alakítója és haszonélvezője legyen. Hozzátette, hogy Európa versenyképességének megőrzésében és gazdasági fellendülésének biztosításában kulcsszerepet játszik az infokommunikációs szektor. Az államtitkár szerint a magyar EU-elnökség sikeressége nagymértékben hozzájárulhat ahhoz, hogy az európai polgárok minél nagyobb számban, minél nagyobb területen, egyre olcsóbb és egyre fejlettebb távközlési és informatikai szolgáltatásokhoz jussanak mind az állami, mind a piaci oldalon. Kiemelte, hogy a ma egyre meghatározóbb digitális szolgáltatások minden európai polgár életének részévé fognak válni, s az ehhez szükséges feltételek megteremtésében nagy szerepe lehet a magyar EU-elnökségnek is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.