Egyetem

Kezdődik a Szabadegyetem - Szeged új szemesztere

Kezdődik a Szabadegyetem - Szeged új szemesztere

2011. február 8., kedd
Kezdődik a Szabadegyetem - Szeged új szemesztere

Csendes Tibor professzornak a megbízható számítógépes eljárásokról szóló előadásával kezdődik szerda este a Szabadegyetem - Szeged programsorozat hetedik szemesztere a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Tanulmányi és Információk Központjában.

Az előadássorozatot 2008 tavaszától szervezi meg a Szegedi Tudományegyetem a Mindentudás Egyeteme - Szeged programjainak folytatásaként. A hagyományokhoz híven a hetedik szemeszter közérthető, ugyanakkor tudományos igényű előadásainak témáit is a lehető legszélesebb körből válogatták, így azok tükrözik az intézményben folyó oktatási és tudományos munka sokszínűségét - tájékoztatták a szervezők az MTI-t. Az SZTE legkiválóbb oktatói szerda esténként 18 órától várják előadásukkal a központ nagytermébe a hallgatókat és az érdeklődőket. Az előadásokról felvétel készül, amelyek az egyetem honlapján is megtekinthetők, és aki kedvet érez hozzá, a weboldalon bátran csatlakozhat a "mindentudó" játékhoz is, amellyel tesztelheti tudását. A szemeszter nyitóelőadásán

Csendes Tibor

tanszékvezető egyetemi tanár többek között arról beszél majd, hogy milyen módszerekkel biztosítható a numerikus számítások tetszőleges pontossága és megbízhatósága. Bemutatja azt is, miként alkalmazhatók ezek az intervallum aritmetikára támaszkodó eljárások ipari-gazdasági problémák kezelésében. Az érdeklődők a május elejéig tartó szemeszter előadásain halhatnak majd például a szívkatéterezés történetéről, a zenei előadóművészét lélektanáról, az emberi magzatok méhen belüli viselkedéséről vagy a bibliai idők emberének növényeiről.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.