Közélet

Kerekasztal-beszélgetés a Kárpát-medencei megbékélés jegyében

Kerekasztal-beszélgetés a Kárpát-medencei megbékélés jegyében

2011. február 16., szerda
Kerekasztal-beszélgetés a Kárpát-medencei megbékélés jegyében

Február 26-án, szombaton, a szabadkai Városháza dísztermében kerekasztal-beszélgetést tartanak a Kárpát-medencei népek közötti megbékélés témájában – adja hírül a Vajdaság Ma hírportál.

Surján László

európai parlamenti képviselő civil összefogásra buzdít ebben a témában, s a politika örvényeiből kiszedve az együttélés kérdését, egy mozgalmat indít - megtalálni az együttélés örömét, ember és ember között hidakat építve. A mozgalom semmilyen politikai oldalhoz, sem párthoz nem tartozik, kizárólag a civil szférában és a polgári körökben gondolkodunk. A rendezvény házigazdája és a beszélgetés vezetője Surján László, beszélgetőtársai pedig:

Filip Turčinović

(egyetemi tanár: Banja Luka-i Jogi Egyetem és Belgrádi Egyetem Üzleti Tudományok Kara),

Somogyi Sándor

(egyetemi tanár: Veszprémi Egyetem Georgikon Mezőgazdaság-tudományi Kar és FABUS Egyetem),

Papp Árpád

(néprajzkutató: Városi Múzeum, Szabadka),

Gábrity Molnár Irén

(szociológus: Vajdasági Magyar Tudományos Társaság, Magyar Szociológiai Társaság),

Kabók Erika

(újságíró: Magyar Szó, Duna TV),

Larisa Inić

(független újságíró, író),

Milica Matijević

(jogász: Young Lawyers of Serbia), Maurer Oszkár (borász: Maurer Pincészet), prof. dr. Davor Džalto (alelnök, jogász: Keresztény Kulturális Központ, Belgrád). A rendezvényen fellép a szabadkai Juhász Zenekar, Csizmadia Anna népdalénekessel kiegészülve. Hasonló kerekasztal-beszélgetést tartottak már nagy sikerrel októberben, Szlovákiában, Nagymegyeren, s szerveznek márciusban, Ukrajnában, áprilisban pedig Romániában. A rendezvény nyitott, minden kedves érdeklődőt sok szeretettel várnak a szervezők.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.