Közélet

Kedden ismerteti a kormány a strukturális reformokat

Kedden ismerteti a kormány a strukturális reformokat

2011. február 28., hétfő
Kedden ismerteti a kormány a strukturális reformokat

Kedden ismerteti a kormány tervezett strukturális reformjait Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter és Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter. Az MTI úgy tudja, a tárcavezetők a Széll Kálmán Alapítvány délelőtt 11 órakor kezdődő budapesti rendezvényén jelentik be az átalakításokat. Orbán Viktor miniszterelnök a Dow Jonesnak és a The Wall Street Journalnak adott januári interjúban beszélt arról, hogy a kabinet a nemzetgazdasági miniszter előterjesztése alapján február 15-ig megvitatja a nyugdíjrendszert, a munkanélküli segély csökkentését, a gyógyszertámogatásokat és a költséges tömegközlekedési rendszer reformját.

A kabinet február közepe óta tárgyalja a strukturális reformokat, amelyek végleges előterjesztését szombaton vitatta meg. A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) február közepén kezdte el publikálni azokat az elemzéseit, amelyek majd megalapozzák az kormány intézkedéseit. A minisztérium közölte: az államháztartást érintő változtatásokra elsősorban azokon a területeken van szükség, ahol a magyar költségvetés nemzetközi összehasonlításban sokat költ, vagy sok adót von el, vagy a rendelkezésre álló források felhasználása a nemzetközi átlagnál alacsonyabb hatékonyságú. Az NGM által a sorozatban elemzett területek: a felsőoktatás, rokkantsági ellátás, a nyugdíjrendszer, az adminisztrációcsökkentés, az adórendszer, a foglalkoztatás és a közösségi közlekedés. A konkrét területeken kívül külön elemzést készítettek az államháztartás szerkezetéről és az államadósságról.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.