Közélet

Hódmezővásárhelyi kórházért jótékonykodott a köztársasági elnök felesége

Hódmezővásárhelyi kórházért jótékonykodott a köztársasági elnök felesége

2011. február 5., szombat
Hódmezővásárhelyi kórházért jótékonykodott a köztársasági elnök felesége

Hódmezővásárhelyre látogatott szombaton Schmittné Makray Katalin; a köztársasági elnök felesége megtekintette az alföldi város kórházában az újszülött és a gyermekosztályt, találkozott Lázár János (Fidesz) polgármesterrel, este pedig részt vesz az egészségügyi intézmény jótékonysági bálján.

Lázár János

újságíróknak elmondta, hagyomány, hogy a hódmezővásárhelyi Erzsébet Kórházat és Rendelőintézetet támogató alapítvány minden esztendőben jótékonysági bált szervez az egészségügyi intézmény fejlesztésére. Idén a rendezvény - amely bevételét egy korszerű szülőágy megvásárlására fordítják - fővédnöki posztját

Schmittné Makray Katalin

vállalta el. A vásárhelyi polgárok az elmúlt években sokat küzdöttek a kórház fennmaradásáért, ezért ezt különleges kitüntetésnek tekinti a város minden lakója - fogalmazott a Fidesz országgyűlési frakcióját is vezető politikus. A köztársasági elnök felesége hangsúlyozta, igyekszik eleget tenni azoknak a meghívásoknak, amelyek célja nem csupán a szórakoztatás, hanem valamilyen nemes ügyet is szolgálnak. Schmittné Makray Katalin közölte, kórházi látogatása során látta azt az igyekezetet, melyet a kórház régebbi épületeinek modernizálása érdekében tettek. Reményét fejezte ki, hogy a jövőben is lesz elegendő forrás az intézmény fejlesztésére, így a hódmezővásárhelyiek továbbra is bizalommal fordulhatnak az ott dolgozókhoz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.