Kultúra

Hatvanéves a Százszorszép Gyermekház + VIDEÓ

Hatvanéves a Százszorszép Gyermekház + VIDEÓ

2011. február 17., csütörtök
Hatvanéves a Százszorszép Gyermekház + VIDEÓ

Idén hatvan éves a a Százszorszép Gyermekház. A gyerekek nem csak az intézmény nevét adták, de folyamatosan formálják is arculatát. A gyermekház nyitott a konstruktív ötletekre - mondta el Orbán Hedvig, a Százszorszép Gyermekház vezetője a Telin TV Szeged Ma című műsorában szerdán este.

Az eredetileg 1951-ben úttörőházként indult gyermekház két fő tevékenysége az évközi szakkörök valamint a nyári táboroztatás voltak. Ez azóta is megvan. Mára e feladatok száma 10-12-re bővült. Év közben számos szakkör és művészeti csoport üzemel, nyaranta pedig ötvennél is több szaktábort szerveznek. Emellett másfél hónapon keresztül önkormányzati napközis tábort is csinálnak. Az egyik legjobb példa a gyerekek önálló kezdeményezésére a szerepjáték kártyaklub, mely a gyermekház vezetőinek legnagyobb meglepetésére, számos felsőtagozatos általános iskolásnak nyújt izgalmas péntek délutáni elfoglaltságot. Többek között van zsonglőrfoglalkozás és több tánccsoport is. A Bartók Béla Művelődési Ház megszűnését követően sok öntevékeny csoportot vett át a gyermekház, itt működik például a Bartók Béla Női Kar is. Egy délután, egy nap folyamán 5-600 látogató is megfordul a gyermekházban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.